Vještak: Marović nije toliko bolestan da ne može na suđenje

Bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović nije toliko bolestan da ne može svjedočiti u sudu, dok Veselin Mujović trenutno nije sposoban da prati suđenje, saopštila je vještakinja medicinske struke Dragana Čukić.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 13:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danas je nastavljeno sudjenje Veselinu Mujoviću koji se sumnjiči da je Marovića prevario za 890 hiljada eura.

Sudija Rade Ćetković je ostavio rok od sedam dana Marovićevom advokatu Dimitriju Dapčeviću, da dostavi dodatnu medicinsku dokumentaciju za njega. Ukoliko to ne učini, sudija je rekao da će tražiti prinudno dovođenje Marovića u sud 15.februara, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Veselin Mujović je danas došao na sudjenje na "svoju dogovornost", iako je prije dva dana, kako je u sudnici posvjedočio, pao i udario se na radijator. Kako je kazao, prilikom udara je izgubio dosta krvi.

U nalazu i mišljenju, koje je jutros pročitao sudija Rade Ćetković se navodi da nijedno od Marovićevih oboljenja ne zahtijeva višemjesečno bolničko liječenje i da je on, uz odgovarajuću terapiju, sposoban da da svoj iskaz u postupku. Čukić je, međutim za Mujovića konstatovala da mu se zdrastveno stanje u posljednjih pola godine znatno pogoršalo i da zbog toga trenutno nije u stanju da prati suđenje, ali da bi, uz odgovarajuću terapiju, i kod njega moglo doći do poboljšanja zdravlja u narednih nekoliko mjeseci.

Sudija je ponovo  odbio predlog Mujovićevog advokata Miloša Vuksanovića, da mu se ukine pritvor, kako bi mogao da se adekvatno liječi i pripremi za suđenje.

Mujoviću se sudi zbog sumnje da je Svetozara Marovića prevario za 890.000 eura, nudeći mu pomoć u istragama koje je tužilaštvo vodilo protiv njega i članova njegove porodice. Mujović je optužen i da je prevario Budvanina Ljuba Rađenovića,oca Lazara Rađenovića za 20.000 eura.

M. L .

 
 

Komentari: 1

neso

12. 01. 2017 - 04:10

Molim ya rayumijdevanje. Gospodin
Novi komentar