Šešelj: S Tribunalom samo o naknadi šštete

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj saopštio je danas da se nije žalio na presudu Haškog tribunala, da neće ići ni na izricanje presude, te da s Tribunalom može jedino da razgovara o visini nadoknade za štetu zbog pritvora i kršenja prava, prenosi Blic.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
Seselj: S Tribunalom samo o naknadi sštete

Umjesto žalbe, za koju je inače istekao rok, Šešelj je uputio "formalni odgovor" glavnom tužiocu Seržu Bramercu, koji su, kako kaže, sačinili njegovi pravni savjetnici.

"Stav Serža Bramerca o bilo čemu pa ni o mom procesu ni najmanje me ne zanima. Sa Haškim tribunalom ja sam zauvijek završio. Proveo sam u pritvoru dvanaest godina tokom kojih sam u potpunosti bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo moju krivicu zato što je nema, zato što nisam kriv ni po jednoj od tačaka političke optužnice koja mi je stavljena na teret", navodi Šešelj u odgovoru.

Dodaje da je svoje obećanje dato srpskom narodu da će "raskrinkati i rasturiti antisrpski haški tribunal" ispunio i da se "haškim razvalinama" sigurno više neću vraćati, čak ni na izricanje presude po žalbi.

On smatra da je sve što je imalo veze sa bilo kojom od tačaka optužnice okončano prije više od devet mjeseci.

Kad je riječ o postupku koji je protiv njega vođen, Šešelj smatra da je jedino otvoreno pitanje pravične nadoknade štete zbog "nepotrebnog, neosnovanog i protivpravnog dvanaestogodišnjeg pritvora i namjernog, upornog i sistematskog kršenja svih mojih ljudskih i procesnih prava".

Blic.rs

Komentari: 2

CRNOGORAC

11. 01. 2017 - 15:39

Vojvodo Milo i C.Gora ce tebe vratiti u Hag dje ti je mjesto i djece ti biti vjecna kuca ne samo tebenego svijema drzavnim neprijateljima.
Akrep

13. 01. 2017 - 05:50

Vidji ovoga akrepa sto se naduvao drob mu je do brade kao kakav vampir.
Novi komentar