Sekulić: Političke poruke i dalje kruže Vajberom

Direktor Agencije za elektronske komunikacije, Zoran Sekulić, kazao je da su dobili nove prigovore povodom spornih poruka preko Vajbera, te da će u saradnji sa Vajberom nastojati da spriječe slanje ovakvih poruka.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 14:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost ponovo je dobila prigovore korisnika koji se odnose na slanje neželjenih poruka preko interneta. U cilju potrebe suzbijanja takve neželjene komunikacje, agencija je imala komunikaciju sa crnogorskim Telekomom kao internet provajderom koji nas je obavijestio da je na izvjestan način regulisao to pitanje. Međutim ovoga puta iz Telekoma upućuju korisnike da spriječe sami dobijanje takvih neželjenih poruka'', kazao je Sekulić.

On je naveo da i pored saradnje sa crnogorskim Telekomom, Agencija se u primjeni odredbe koja reguliše to pitanje i koja zabranjuje slanje ovakvih marketinških poruka obratila Vajberu.

''Vajber koji kreira ovakve aplikacije nas je obavijestio da želi apsolutnu saradnju sa nama i da će nastojati da slanje ovakvih poruka u potpunosti spriječi. Međutim i pored toga poruke ovakvom sadržaja i dalje idu, te ćemo uložiti sve napore da spriječimo slanje istih'', dodao je Sekulić.

Kako je dalje dodao, i u novim primjedbama građana poruke su marketinškog karaktera koje imaju određenu političku konotaciju.

''Radi se o porukama marketinškog karaktera koje imaju određenu političku konotaciju i koje u zavisnosti od toga gdje slijede lokalni izbori na izvjestan način dovode u pitanje kredibilitet pojedinih političkih subjekata. Crnogorski Telekom nažalost nema mogućnost da ima selektivan pristup prema pojedinim sadržinama onoga što je usluga interneta. Međutim obraćanjem Agencije Vajberu koji kreira ovakve aplikacije izdejstvovaćemo da toga u budućnosti više ne bude''.

L.Đ.

Komentari: 5

HAKERI

11. 01. 2017 - 15:24

haha , pa coveci jesi li ti POLITICKA POLICIJA da gledas kakve poruke KRUZE VAJBERAOM hahaha- MLADI LIBERALI smijenite ovu POLITICKU POLICIJU kumim ve BOGOM inicirajte njegovu smjenu-ZASTO BI SE KLASICNI LIBERALI plasili poruka -JANKA sindikalca MEDA ELEKTRICARA I Rankovih socijalista . I BILO KOJIH POLITICKIH PORUKA.
ada dosta

11. 01. 2017 - 16:50

pretjerali su sa porukama ovi iz URA. Toliko su se zaingrali pred niksicke izbore.
Manje sujete a vise pameti

11. 01. 2017 - 23:48

Odmah blokirati. Nekim drugarima iz URE sasam objasnjavao da onog momenta kad uz sebe dovedu cetnicki nokat, a kamo li Danilovica, Milica, Becica, Lekica i sl, kod Crnogoraca vise nemaju sta da traze. Kleli su se da nece sa DF, a da su sada mogli da sruse vladu usli bi bez problema sa DF u vlast. Prema tome sustinski glas URI je glas DF, Becicu, Damjanovicu, Danilovicu, Milicu. Sve go cetnik do cetnika. I u njima nema G od gradjanskog . Ps . Da je moglo (a moglo je) da se napravila koalicija SDP, SD, URA, POZITIVNA, LIBERALI ( CISTA GRADJANSKO - CRNOGORSKA KOALICIJA ) eto najmanje 12-14 poslanika i sa manjinama u vladi imaju 55% u odnosu na DPS . I da uzmu resore koje hoce. ali oni hoce Da smjene DPS po cijenu izdaje CG. I nikako da ukapiraju da tako ne mogu. Ali oni uporno to rade .
Mila K

12. 01. 2017 - 01:34

hehehe Moze li bilo ko ovim nasim staljinistima da objasni da su velike SAD iuzabrale predsjdnika preko skvikovanja sa wc solje i gomile laznih politickih vijesti na FB-u i ostalim socijalnim mrezama ali i aplikacijama konekcije.Tamo se to ne zove drzavni udar iako se evo otkrivaju previse osjetljivi detalji da je Trumo stalno pricao o rigged election jer je znao kako ce pobjediti ali opet ni jedna aplikacija zbog toga ne bjese ugasena 8. novembra.
prisluh

01. 03. 2017 - 12:35

obzirom da se poruke mogu slati mailom i SMSom treba razmisliti o tome da se ukine mobilna i internet ... mada ....i TV mi je pomalo sumnjiva jer objavljuje ponekad u titlovima poruke lične sadržine .... UDRI MILICIJO
Novi komentar