Pavićević: Priča o depolitizaciji u Budvi mrtvo slovo na papiru

Konstituisanje nove vlasti u Budvi ide sporo, ali sigurno po istom modelu kako je to radio i DPS svih ovih godina iza nas, ocijenio je portparol Cdu Nenad Pavićević.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 14:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Dolaskom nove vlasti u Budvi, konstituisane od desetak stranaka, očekivali smo diskontinuitet u odnosu na dosadašnji DPS model imenovanju kadrova. Očekivali smo drugačiji kadrovski pristup jer su gotovo sve partije koje danas konstituišu novu vlast, to najavljivale u predizbornoj kampanji kao najznačajniji iskorak u demokratiji naše male opštine.  Da je priča o depolitizaciji u Budvi bila i ostala samo mrtvo slovo na papiru ili bolje reći lažno obećanje novih političkih aktera vidjeli smo danas kada je objavljena podjela političkog kolača, iliti opštinskih funkcija između desetak novih konstituenata vlasti. Funkcije i opštinski resori su podijeljeni preciznošću hirurškog noža na zadovoljstvo svih stranaka nove vlasti, a građani Budve će morati pričekati neku novu priliku za depolitizaciju opštinske uprave- istakao je Pavićevič u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.   

Kako dodaje, ponovo smo vidjeli da su stranački interesi važniji od opštih interesa građana i da je partitokratija po ko zna koji put nadjačala istinsku demokratiju.

-Nažalost, DPS način kadrovskog vladanja nastavlja da živi u Budvi, ali u drugačijem obliku. Do sada se partijska podobnost pri zapošljavanju dokazivala sa jednom partijskom knjižicom, a od sada će se lojalnost dokazivati sa desetak stranačkih knjižica. Sve ovo je samo početak nove kadrovske politike po starom modelu. Za novu vlast je ova priča najznačajnija jer da nije, valjda bi se potrudili da prvo donesu budžet grada i planove za organizovaniji pristup turističkoj sezoni koja je na pragu. Umjesto svega toga samo je zavrćen partijski rulet, funkcije i fotelje se upravo objavljuju kao najznačajniji dobitak- zaključio je Pavićević.   

 

Komentari: 2

KNJIŽICOM

11. 01. 2017 - 15:04

SA jednom knjižicom? Ruku pod ruku SA knjižicom!
Dark knight

11. 01. 2017 - 18:36

U Budvi dakle sjahao Kurta a uzjahao Murta. A ovi iiz CDU ostadoše žalosni što se ne dogovoriše ništa ni sa jednim od njih dvojice!
Novi komentar