Tramp: Ovo je politički lov na vještice! Nemam ništa sa Rusijom!

Izabrani predsjednik SAD Donald Tramp odbacio je navode o tome da Rusi imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o njemu, kao "politički lov na vještice".
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 15:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Lažne vijesti! Ovo je totalni politički lov na vještice! Rusija je rekla da je taj neverifikovani izvještaj plaćen od mojih političkih protivnika i da je potpuna i totalna izmišljotina. Rusija nikada nije pokušala da pokaže moć na meni. Ja nemam ništa sa Rusijom – ni dilove, ni pozajmice, ništa!“, naveo je Tramp.

On je tako reagovao na izveštaj CNN da u povjerljivim dokumentima koji su predati njemu i Baraku Obami piše da Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu. 

“Lagano sam pobijedio na izborima, veliki pokret je verifikovan, a protivnici pokušavaju da omalovaže našu pobjedu ovim lažnim vijestima. Jadna država. Obavještajne agencije nikada ne bi smjele da dozvole da ovakve lažne vijesti cure u javnost. Ovo je posljednji pucanj u mene. Da li mi živimo u nacističkoj Njemačkoj?“, upitao je Tramp. 

Ti navodi su bili predstavljeni uz izvještaj o ruskom hakovanju tokom predsjedničkih izbora 2016. godine. Takođe, nekoliko američkih medija objavilo je dokument od 35 stranica, a ta priča cirkuliše u Vašingtonu već mjesecima. 

Dokumenti opisuje "seksi" video-snimak sa prostitutkama tokom Trampove posjete jednom hotelu u Moskvi 2013. godine. Takođe navode da su ruski zvaničnici predlagali unosne poslove kako bi mogli da utiču na Trampa, prenosi AFP.  (b92)

Komentari: 1

-

11. 01. 2017 - 21:12

U politickom smislu je klinicki mrtav. Bar 60% Amerike je protiv njega sa brzom tendencijom rasta
Novi komentar