Adžić: Plasman na fajnal-for realan cilj

Plasman Budućnosti na finalni turnir Lige šampiona projektovan je kao cilj na početku sezone, on je realan i ostvariv, kao i bolje izdanje podgoričkih rukometašica u odnosu na prošlogodišnji fajnal-for, kazao je za Minu trofejni stručnjak Dragan Adžić.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 15:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
Adzic: Plasman na fajnal-for realan cilj

On je agenciji Mina kazao da je grupna faza takmičenja pokazala određene slabosti, posebno ističući utakmicu u Mecu.

“Vjerujem da ćemo ih do početka Glavne runde ispraviti, posebno u fazi pozicione odbrane i pozicionog napada”, kazao je Adžić.

On je podsjetio da Budućnost i u nastavku Lige šampiona neće biti kompletna jer zbog povrede i operacije u Glavnoj rundi neće moći da računa na Milenu Raičević.

Adžić vjeruje da će i pored brojnih problema sa virusom i povredama Budućnost spremno dočekati nastavak Lige šampiona.

“Zahvalan sam rukovodstvu kluba što je obezbjedila igranje Regionaline lige kroz četiri turnira, od kojih će prvi, u subotu i nedjelju, biti odigran u Podgorici. Igraćemo sa Vardarom i Podravkom, a radićemo tri dana sa Krimom tako da ćemo i takmičarski spremniji dočekati glavnu fazu Lige šampiona nego do sada”, kazao je Adžić.

On je istakao da je Vardar, rival na startu Glavne runde (29. januar), u odnosu na prošlu sezonu jači za pet rukometašica.

“Za kvalitet protivnika kakav je Vardar, koji je jači za pet izuzetno kvalitetnih igračica u odnosu na prošlu sezonu, potrebno je u svakom segmentu igre biti na vrhunskom nivou. Postigli su najviše golova i pružili najviše od svih u grupnoj fazi, što ih postavlja u ulogu favorita. Budućnost, siguran sam u to, ima snage i u ovom sastavu da im se suprostavi i pobijedi pred, vjerujem, punom Moračom”, kazao je Adžić.

On je naglasio da izostanak Milene Raičević, uz ako se doda neigranje Radmile Petrović i Majde Mehmedović, nije dobrodošao, ali da je bio neophodan za nju i njeno zdravlje.

Trofejni stručnjak kazao je da ga raduje povratak Dragane Cvijić i da vjeruje da će već na turniru Regionalne lige biti u sastavu.

Adžić na turniru Regionalne lige, osim Raičević, neće moći da računa ni na golmanku Darli Zogbi De Paolu, dok je pod znakom pitanja nastup Katarine Bulatović.

Budućnost će u prvom kolu, u subotu u 18.30 sati, igrati sa Vardarom. Turnir će otvoriti duel Krima i Podravke (16).

Budućnost će se u drugom kolu, dan kasnije, sastati sa Podravkom (18.30).

Sve utakmice biće odigrane u sportskom centru Verde.

Mina

Komentari: 0

Novi komentar