Srbija: Nijesmo dobili zamolnicu

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da nije dobilo zamolnicu crnogorskih organa za izručenje državljana te zemlje Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića.
Objavljeno: 11. 01. 2017 - 16:07 Promjenite veličinu teksta: A A A
Srbija: Nijesmo dobili zamolnicu

"Procedura predviđa da po dobijanju zamolnice Ministarstvo pravde taj zahtjev prosljeđuje nadležnom sudu koji odlučuje o ispunjenosti uslova za izručenje. Po dobijanju mišljenja nadležnog suda konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde", saopštilo je srpsko Ministarstvo pravde Radiju Crne Gore.

Ministar pravde Crne Gore, Zoran Pažin, kazao je da bi srpski pravosudni organi trebalo bez oklijevanja da uhapse Ristića i Bogićevića.

"Nesumnjiva je obaveza Srbije da liši slobode lica koja se putem Interpola potražuju, ne postavljajući neke uslove koji bi se odnosili na dokazni postupak. Ocjena dokaza je stvar nadležnog suda u postupku po zahtjevu za izručenje, nakon što bi nas iz Republike Srbije obavijestili da su potraživana lica lišena slobode", naveo je, između ostalog, Pažin.

Podsjetimo, Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom decembra, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu za trojicom srpskih državljana - Ristićem, Bogićevićem i Milošem Jovanovićem, koji se krajem prošle godine dobrovoljno se predao crnogorskim vlastima, zbog pokušaja terorizma i rušenja ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore.

Crnogorske vlasti su istovremeno, objavile potjerince za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širokovim (45) iz grada Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja.

Komentari: 2

Bez foliranja braco

11. 01. 2017 - 21:56

A ne lazite braco . Casnije je reci uhapsili bi ga ali ne smijemo od Rusa . I niko vam ne bi zamjerio . Jbg. Strah je veliko cudo a Rusi su u stanju svasta da urade . to mi znamo . Ali nas nemojte zavlaciti . Naravno i kad posaljemo to sto trazite taj Ristic ce biti u Moskvi . ps . Naravno onda se nemojte cuditi kad opet dodje glasanje za Kosovo u UNESCO .
Brez foliranja....

12. 01. 2017 - 09:32

...promijeni zrcalo-jer ti je slika-zamućena-dako poznadeš u njemu sebe?
Novi komentar