Tihi štrajk kopilota

Avioni Montenegro erlajnza (MA) sa tivatskog i podgoričkog aerodroma juče su kasnili, a iz nacionalne avio-kompanije saopštili su da su razlozi kašnjenja operativni problemi i vremenske prilike. Pobjeda, međutim, saznaje da je uzrok kašnjenja nezadovoljstvo kopilota kašnjenjem i selektivnom isplatom plata, zbog čega se većina juče naglo razboljela i nije radila.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Saobraćaj se odvijao redovno uz određena kašnjenja, koja su uslovljena operativnim problemima i vremenskim prilikama. Činili smo sve, uprkos uslovima na koje ne možemo da utičemo, da kašnjenja ne budu velika i da građani putuju bez većih problema - saopšteno je Pobjedi iz MA.

Iz avio-kompanije poručuju da nema govora o štrajku kopilota. Prema saznanjima Pobjede iz više izvora, od 17 kopilota MA juče je letio samo jedan, jer se ostalih 16 naglo razboljelo.

Zvanično oni nijesu u štrajku, ali su nezadovoljni zbog selektivnosti prilikom isplata zarada. Jedan pilot i jedan kopilot su se juče javili u ambulantu, jer su imali visoku temperaturu.

Kopilotima je juće isplaćena oktobarska plata, piloti su dobili novembarsku, dok je menadžmentu i sekretaricama isplaćena decembarska plata.

Zbog selektivnih isplata ostavku je 9. januara podnio odgovorni rukovodilac (accountable manager) u kompaniji, Darko Abramović.  

Opširnije u Pobjedi...

Foto: rtcg.me

Komentari: 1

cetinje10

12. 01. 2017 - 07:45

Ko im je kriv kad zele da budu piloti,kopiloti i stjuardese,,a nisi celi da uce i zavrse ,,pa se liepo zaposle kao SEKRETARICE I OSTALI KANCELARAJISKI PISARCICI,,Zato sada cutite,,PS: Izvinite stoi mi cekamo,ipak na vas,,Hvala vam u uvjek ugodnim letovima,UZ VAS SMO IPAK..POZDRAV
Novi komentar