Krstoviću dvije godine i devet mjeseci robije

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom je Janoš Krstović iz Golubovaca osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Danijela Radičkovića (28) u zetskom selu Mojanovići, piše današnja Pobjeda.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvostepenu presudu je u Višem sudu u Podgorici izreklo vijeće sudije Vladimira Novovića. Prema navodima presude, optuženi Krstović je 10. decembra 2013. godine oko 16 sati sreo Radičkovića i nakon kraće svađe potegao pištolj na njega. Tom prilikom Krstović je ispalio pet hitaca u nogu Radičkovića, nakon čega je pobjegao.

- Okrivljeni je iz pištolja, kalibra 9 milimetara, ispalio pet metaka u tijelo Radičkovića - piše u obrazloženju prvostepene presude.

Krstović je uhapšen u Beogradu septembra naredne godine.

- Po ocjeni Apelacionog suda, izreka prvostepene presude je razumljiva i nije protivrječna razlozima koje je dao prvostepeni sud. O svim odlučnim činjenicama, koje su u svemu saglasne sa dokazima izvedenim na glavnom pretresu, po ocjeni Apelacionog suda, prvostepeni sud je dao jasne razloge koji su međusobno saglasni - navodi se u obrazloženju odluke.  

Pobjeda

Komentari: 0

Novi komentar