Dokazi upućuju da je Dukić praćen

Ranjeni zatvorenik Saša Dukić (37) iz Andrijevice praćen je cijelo vrijeme boravka na slobodi, prenose Dnevne novine. To potvrđuju dokazi prikupljeni iz Podgorice, Berana i Andrijevice, putanjom kojom se kretao, ali i druge informacije policijskih operativaca. Sumnja se da su izvršioci vrebali pogodno mjesto gdje će pucati na Dukića, bez plana o tačnoj lokaciji, koja im se u ponedjeljak, kako se ispostavilo, ukazala na Zlatici.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 08:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trodnevna istraga još nije dala imena izvršilaca, ali nadležni su sigurni da će uskoro doći i do tih dokaza, s obzirom na mnoge tragove, koji su, reklo bi se, neiskusni izvršioci za sobom ostavili.

Opsežna istraga usmjerena je u dva pravca – krak vodi ka sumnji da je neuspjelo ubistvo bilo pripremano u Srbiji, zbog čega je zatražena pomoć srpske kriminalističke policije u tom slučaju.

„Audi iz kojeg je pucano ukraden je u noći između 31. maja i 1. jula u Beogradu, a bio je registrovan na privredno društvo u Nišu, dok je nestanak beogradskih tablica prijavljen 8. decembra u tom gradu“, naveo je jedan od sagovornika.

Drugi pravac istrage usmjeren je na saslušanja više osoba iz spuškog zatvora sa kojima je Dukić bio u kontaktu ili konfliktu, a koje bi mogle učestvovati u pripremanju napada posrednim putem.

Nezvanično, počela su detaljna vještačenja mnoštva prikupljenih dokaza, koje su, po svemu sudeći, ubice amateri, za sobom ostavili. Nakon što su pucali iz auta u pokretu na Dukićev BMW, izvršioci nijesu znali da li su ga ubili. Produžili su dalje i na Ibričevini u naseljenom dijelu grada zapalili ukradeni „audi“, koji je na sreću brzo ugašen. „U „audiju“ su nađene dvije automatske puške, hepo kockice radi bržeg sagorijevanja, zatim čaure iz pucnjave. Posebno od koristi, kako se vjeruje, biće kapa jednog od napadača, sunčane naočare i par rukavica“, vjeruju iz policije. Kada bude izuzet DNK profil, ovaj podatak biće upoređen sa DNK bazama u regionu.

Policija je juče obavija fotorobot osobe za koju se sumnja da je pucala na Dukića.

Tokom istrage o ranjavanju Dukića, službenici policije su utvrdili da ovaj zatvorenik, koji je od 5. januara bio pušten na petnaestodnevni odmor, nije poštovao pravila ZIKS-a. Prema nezvaničnim informacijama, na osnovu odluke o godišnjem odmoru, a shodno njegovoj bezbjednosnoj procjeni, Dukić je imao pravo da boravi isključivo na teritoriji opštine Andrijevica, navodi se u tekstu Dnevnih novina.

“To, međutim, nije poštovao. U više navrata je dolazio u Podgoricu, na dan ranjavanja zaputio se ka primorju“, utvrđeno je istragom.

Nezvanično, čim se oporavi Dukić će biti vraćen u zatvor, ali ne u poluotvoreno odjeljenje, gdje je boravio unazad nekoliko godina, već u zatvoreno.

„Biće smješten u zatvorenom odjeljenju, jer nije poštovao pravila iz rješenja ZIKS-a, ali iz razloga njegove bezbjednosti“, kazao je jedan od obaviještenih sagovornika DN.

Dnevne novine

Komentari: 0

Novi komentar