"Apple" radi na svojoj verziji pametnih naočara

Tehnološki bloger Robert Skobl otkrio je da je Apple sklopio partnerstvo s kompanijom Carl Zeiss, vrhunskim njemačkim proizvođačem sočiva za naočare i da radi na AR (proširena stvarnost) naočarima, prenose svjetski magazini.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 08:53 Promjenite veličinu teksta: A A A
Apple radi na svojoj verziji pametnih naocara

Scoble je ovu informaciju objavio na svom Twitter profilu, a na svojoj Facebook stranici je napisao da je jedan radnik kompanije Carl Zeiss, s kojim je razgovarao na prošlonedjeljnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES), potvrdio glasine da Apple radi na naočarima za proširenu stvarnost.

Tim Kuk do sada je više puta govorio da im je proširena stvarnost zanimljiva, što su potvrdili preuzimanjem nekoliko kompanija koje razvijaju ovu tehnologiju - još 2013. preuzeli su PrimeSense, dok su u posljednje dvije godine preuzeli kompanije Metaio i FlyBy Medic. 

Očekuje se da će se naočare, koje se povezuju s iPhoneom, a osnovna prednost im je tehnologija proširene stvarnosti, predstaviti ove godine.

Nije poznato kako će se proizvod postaviti u odnosu na konkurentske proizvode (Google i Snapchat) ni kolika bi njihova cijena mogla da bude, ali vjeruje se da nas čeka prijatno iznenađenje.

Dnevnik.hr

Komentari: 0

Novi komentar