PODGORICA: Krenula velika rekonstrukcija zgrada državnih institucija

U rekonstrukciju zgrada Skupštine Crne Gore, Predsjednika Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva finansija, Ministarstva pravde i Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u naredne dvije godine biće uloženo 2,87 miliona eura.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A
PODGORICA: Krenula velika rekonstrukcija zgrada drzavnih institucija

Stanje ovih zgrada je ocijenjeno kao loše, pa im je potrebna hitna rekonstrukcija. Za ovako nešto, država je već podigla kredit iz sredstava EEPPB projekta, piše u Predlogu plana rekonstrukcije službenih zgrada u državnoj svojini za period 2017- 2019. godina.

Pomenute zgrade ne zadovoljavaju standard energetske efikasnosti, pa će najveća pažnja biti posvećena upravo tome.

“Od mjera će se primijeniti termoizolacija ravnog krova, termoizolacija fasadnih zidova, termoizolacija spoljnih zidova u suterenu; zamjena fasadne stolarije i instalacija sistema za grijanje i hlađenje. Od mjera komfora i priprema objekta za primjenu EE mjera biće urađena djelimična rekonstrukcija elektroinstalacija, djelimična rekonstrukcija sanitarnih čvorova, hidroizolacija u suterenu, zaštita od sunca, oluci i povezivanje na sistem za odvod atmosferske vode”, piše u Planu dostavljenom Portalu Analitika.

Realizacijom predmetnog plana ispuniće se postavljeni ciljevi po pitanju unapređenja energetskih karakteristika službenih zgrada, a time i preuzete obaveze Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

“Imajući u vidu da je realizacija Plana predviđena u okviru tekućeg namjenskog projekta energetske efikasnosti (EEPPB) neophodno je i da se u potpunosti iskoriste njegovi benefiti u cilju podizanja stručnog kapaciteta Uprave za imovinu, kako bi se uspješno nastavile aktivnosti na unapređenju energetskih karakteristika službenih zgrada nakon 2019. godine”, zaključuje se u Planu.

 P.Z.

Komentari: 1

.

13. 01. 2017 - 18:52

pitanje je ko je izvodjac radova ?
Novi komentar