PODGORICA: Krenula velika rekonstrukcija zgrada državnih institucija

U rekonstrukciju zgrada Skupštine Crne Gore, Predsjednika Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva finansija, Ministarstva pravde i Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u naredne dvije godine biće uloženo 2,87 miliona eura.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stanje ovih zgrada je ocijenjeno kao loše, pa im je potrebna hitna rekonstrukcija. Za ovako nešto, država je već podigla kredit iz sredstava EEPPB projekta, piše u Predlogu plana rekonstrukcije službenih zgrada u državnoj svojini za period 2017- 2019. godina.

Pomenute zgrade ne zadovoljavaju standard energetske efikasnosti, pa će najveća pažnja biti posvećena upravo tome.

“Od mjera će se primijeniti termoizolacija ravnog krova, termoizolacija fasadnih zidova, termoizolacija spoljnih zidova u suterenu; zamjena fasadne stolarije i instalacija sistema za grijanje i hlađenje. Od mjera komfora i priprema objekta za primjenu EE mjera biće urađena djelimična rekonstrukcija elektroinstalacija, djelimična rekonstrukcija sanitarnih čvorova, hidroizolacija u suterenu, zaštita od sunca, oluci i povezivanje na sistem za odvod atmosferske vode”, piše u Planu dostavljenom Portalu Analitika.

Realizacijom predmetnog plana ispuniće se postavljeni ciljevi po pitanju unapređenja energetskih karakteristika službenih zgrada, a time i preuzete obaveze Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

“Imajući u vidu da je realizacija Plana predviđena u okviru tekućeg namjenskog projekta energetske efikasnosti (EEPPB) neophodno je i da se u potpunosti iskoriste njegovi benefiti u cilju podizanja stručnog kapaciteta Uprave za imovinu, kako bi se uspješno nastavile aktivnosti na unapređenju energetskih karakteristika službenih zgrada nakon 2019. godine”, zaključuje se u Planu.

 P.Z.

Komentari: 1

.

13. 01. 2017 - 18:52

pitanje je ko je izvodjac radova ?
Novi komentar