HTC predstavio dva nova modela – '' U Ultra i UPlay''

Tajvanski tehnološki gigant HTC danas je predstavio dva nova smartfona: ''HTC U Ultra i HTC UPlay''.
Objavljeno: 12. 01. 2017 - 12:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prošlogodišnji flegšip model 10 najavljen je uz veliku pompu, pobravši brojne pohvale, a kompanija je u međuvremenu promijenila pristup, pa je ove godine predstavila vrlo drugačije modele. 

Oba modela imaju ultra-tanko, ali otporno kućište sa „tečnom“ površinom, koja je rezultat dvogodišnjeg razvoja i sadrže HTC Sense Companion – inteligentni softver koji svakodnevno uči na osnovu korišćenja telefona. 

HTC U Ultra dolazi sa Quad HD Super LCD 5 ekranom od 5.7 inča sa Dual Displayem i Gorilla Glassom (model s 64GB) ili Sapphire Glassom (128GB), 64 ili 128GB ukupne memorije za skladištenje podataka uz mogućnost proširivanja do 2TB i 4GB RAM-a. 

hutc-u-ultra

Pokreće ga četvotojezgarni procesor Qualcomm Snapdragon 821, a radi na Android 7.0 operativnom sistemu. 

Uređaj posjeduje glavnu kameru od 12 megapiksela, kameru od 16 mekagipksela na prednjoj strani i senzor za otisak prsta. Selfie Panorama omogućava snimanje širokougaonih selfija bez korišćenja „selfi stika“. 

HTC U Ultra ima drugi ekran na gornjem dijelu telefona koji prikazuje obavještenja bez prekidanja trenutne aktivnosti i komunicira sa ugrađenom vještačkom inteligencijom kako bi se dobile informacije koje korisnika stvarno zanimaju. 

U uređaj su ugrađena četiri trenutno najbolja mikrofona na tržištu koji korisnika (uz minimalnu potrošnju baterije) stalno slušaju i čekaju na glasovnu aktivaciju. Na taj način moguće je aktivirati telefon koji se nalazi na drugom kraju sobe bez obzira da li je on zaključan ili ne. Mikrofoni snimaju i 3D zvuk prilikom snimanja video materijala. 

Inteligentne slušalice koje stižu u prodajnom paketu, prilagođavaju se sluhu korisnika, pružajući potpuno personalizovano uživanje u zvuku uz uklanjanje buke iz okoline.

u-play

HTC U Play ima 5.2-inčni Full HD (1080p) Super LCD ekran sa Gorilla Glassom, osmojezgarni MediaTek Helio P10 procesor, 3GB RAM-a i USB Type-C konektor. 

Korisnici će na njemu moći da uskladište 32GB podataka, sa mogućnošću proširenja do 2TB. 

Na prednjoj i zadnjoj strani telefona nalaze se kamere od 16 megapiksela, a uređaj sadrži i senzor za otisak prsta. 

Baterija je nešto slabija, pa njen kapacitet ovaj put iznosi 2500mAh.

Komentari: 0

Novi komentar