NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradile su danas Anu Spaić i Marinu Manojlović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
Objavljeno: 23. 01. 2017 - 12:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ani je pripala knjiga „Stranac“, a Marini „Male velike laži“.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2301stranac

Rade Šerbedžija: Stranac

„Pisana između ekstraliterarnih toposa Zagreba, Beograda, Ljubljane, Londona, Moskve, Provanse... i literarnih i artističkih persona, Vladimira Majakovskog, Arsena Dedića, Danila Kiša, Žike Pavlovića, Edvarda Munka... ali i njegove nuklearne porodice, Šerbedžijina knjiga je knjiga o ratu, žrtvi, o novim počecima kojima nisu prethodila iskustvena ni egzistencijalna dovršenja. Duboko je humani testament činjenici koju gospodarima rata niti je u interesu priznati, niti imaju intelektualnog ni emotivnog kapaciteta da je prepoznaju. A to je da je svaka nevina žrtva na bilo čijoj strani jedna žrtva previše“, istakao je Nikola Petković u predgovoru knjige „Stranac“.

2301malevelikelazi

Lijan Morijarti: Male velike laži

Od kad je rodila sina prije pet godina, Džejn nije nije živjela na jednom mjestu duže od šest mjeseci. Stalno se seli, kako bi pobjegla od svoje prošlosti.

Sada ju je napokon idilični gradić prvukao svojom predivnom obalom i Džejn osjeća da napokon negdje ponovo pripada. Upoznaje energičnu Medlin i izuzetno lijepu Selest - dvije žene koje vode naizgled savršene živote. Ali iza zatvorenih vrata domova idiličnog gradića kriju se mnoge tajne.

No, onda se u školi dešava incident u koji su upetljana djeca sve tri žene. Taj događaj će stvoriti jaz između njih i ostalih roditelja. Manji incident će brzo eksalirati, sve dok glasine i govorkanja ne postanu opaki i užasni. Jasno je da će se sve završiti suzama, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da će se dogoditi i jedno ubistvo.

Komentari: 0

Novi komentar