Gradonačelnik se sastao sa ambasadorom Republike Italije

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori Vinćencom Del Monakom.
Objavljeno: 06. 02. 2017 - 16:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik je upoznao italijanskog ambasadora sa realizovanim projektima Glavnog grada, kao i ambicioznim planom rada gradske uprave za naredni period.

On je, ocjenjujući da su Crna Gora i Italija dvije bliske i prijateljske države, zahvalio Ambasadoru na podršci koju njegova država kontinuirano pruža na učlanjenju Crne Gore u NATO i Evropsku uniju, a najuvjerljiviji dokaz tome jeste i nedavno ratifikovani Protokol o pristupanju Crne Gore Sjevernoatlantskom savezu u italijanskom parlamentu.  

Stijepović je naglasio da Ambasada Italije u Podgorici uvijek može da računa na podršku uprave Glavnog grada kada je u pitanju realizacija projekata od obostranog značaja za dvije države i dva naroda, posebno u oblasti kulture, obrazovanja i turizma, u okviru kojih postoji značajan prostora za intenzivniju saradnju.

Ambasador Italije je ocijenio da se Podgorica razvija u dobrom pravcu i da je uočljivo da, pored realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata, gradska uprava velike napore ulaže na održavanju javnih površina i ozelenjavanju grada, što prema njegovom mišljenju Podgorcu čini prepoznatljivom u širem okruženju.

Del Monako je zahvalio Gradonačelniku na razumijevanju i podršci koju gradska uprava pruža ambasadi Italije za rad Italijanskog kulturnog centra u Podgorici, koji ima posebnu važnost i značaj za promociju Italije i približavanje njene kulture građanima Crne Gore.

On je na kraju susreta uputio poziv gradonačelniku Stijepoviću da prisustvuje svečanosti povodom proslave Dana Republike Italije.

Komentari: 0

Novi komentar