Više od redizajna

Toyota je restilizovala aktuelnu generaciju Yarisa za evropsko tržište. Osvježeni model imaće premijeru na ženevskom auto-salonu u martu.
Objavljeno: 07. 02. 2017 - 15:42 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vise od redizajna

Ovo je drugi redizajn Yarisa treće generacije, nakon restilizacije iz 2014. Međutim, japanski proizvođač tvrdi da je najnoviji "fejslift" više od obične kozmetičke intervencije na automobilu, s obzirom da je pored toga promijenjeno čak 900 djelova u odnosu da prethodnu verziju, kako bi se poboljšale performanse i bezbjednost vozila.

Prednji dio je preoblikovan tako da sada ima dinamičniji dizajn. Restilizovani su farovi (koji sada imaju nova LED svjetla), maska hladnjaka i branik. 

t2

Slične promjene dogodile su se i pozadi, gdje primjećujemo redizajnirani branik i nova, veća stop svjetla, koja se pored blatobrana šire i na vrata prtljažnika.

Toyota će kupcima u Evropi ponuditi i dvije nove boje karoserije, nazvane Hydro Blue i Tokyo Red. 

Promjene su se dogodile i u kabini automobila. Unaprjeđenja obuhvataju novi multimedijalni sistem, redizajnirani volan, a poboljšan je i kvalitet materijala. Na raspolaganju su i novi dezeni i boje presvlaka i tapacirunga.

t3

Značajne promjene dogodile su se u motorizaciji. Umjesto postojećeg 1.33 litarskog benzinca, uvodi se novi 1.5 litarski atmosferski motor sa 112 ks (82 kW) i 136 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pogonjen novim agregatom, Yaris za 2017. od 0 do 100 km/h stiže za 11 s. 

Toyota tvrdi da je novi motor i do 12% štedljiviji kada je riječ o potrošnji goriva. Osim toga, 1.5 litarski benzinac je mirniji u radu, sa manje vibracija, pa će i vožnja biti prijatnija za putnike.

t4

Prilikom najnovije restilizacije unaprijeđen je i upravljački sistem, uključujući optimizaciju električnog serva, kao i izduvni sistem i sistem oslanjanja. 

Podsjećamo, prije nego što je objavila fotografije redizajna Yarisa, Toyota je najavila i novu, sportsku verziju ovog modela sa 3 vrata i 210 ks, koja će takođe biti predstavljena posjetiocima sajma u Ženevi.

B92

Komentari: 0

Novi komentar