Žugić sa predstavnicima Addico banke o obaranju nivoa loših kredita

Guverner CBCG dr Radoje Žugić sastao se danas sa Kristoferom Šoenom glavnim izvršnim direktorom i Markom Popovićem, novoizabranim izvršnim direktorom za poslove upravljanja rizicima i poslove podrške poslovanju Addico Banke AD Podgorica.
Objavljeno: 09. 02. 2017 - 16:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Guverner Žugić izrazio je svoju podršku poslovanju Addico Banke i naglasio značaj ove banke u bankarskom sistemu Crne Gore.

Na sastanku je ukazano na aktivnosti koje CBCG preduzima u cilju otkanjanja ključnih ranjivosti bankarskog sistema u Crnoj Gori, a posebno u dijelu koji se odnosi na dalje snižavanje nivoa nekvalitetnih kredita u Crnoj Gori.  

Predstavnici Addico Banke AD Podgorica  upoznali su  guvernera sa  poslovanjem banke i restriktivnom politikom koju ova banka vodi po pitanju upravljanja rizicima.

Na  kraju sastanka dogovoreno je da će se i u narednom periodu nastaviti sa zajedničkim aktivnostima na snižavanju nivoa nekvalitetnih kredita čime bi se osnažio bankarski   sistem,  povećala finansijska stabilnost i, kroz kreditnu podršku, dao doprinos razvoju privrede Crne Gore.

Naglašeno je i da će se dobra saradnja između CBCG i Addico Banke nastaviti i u narednom periodu, saopšteno je sa sastanka. 

Komentari: 0

Novi komentar