NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Mašu i Marinu

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradile su danas Mašu Čogurić i Marinu Stojanović sa po jednim naslovom ovog izdavača.
Objavljeno: 13. 02. 2017 - 10:03 Promjenite veličinu teksta: A A A
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Masu i Marinu

Bestseler „Kuda je otišla“ pripao je Maši, a Marini čuveni „Mali princ“.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1302kudaje

Gejl Forman: Kuda je otišla

Tri godine poslije nesreće koju je Mija jedva preživjela u knjizi „Ako ostanem“, ona i Adam više nisu zajedno.

Ali onda Adam, zvijezda popularnog benda „Šuting star“, ostaje sam jedne noći u Njujorku, pred početak evropske turneje benda.

Sasvim slučajno, te večeri Mija - sad veoma poznata violončelistkinja - ima koncert u „Karnegi holu“...

1302maliprinc

Antoan de Sent-Egziperi: Mali princ

Mali princ je usamljeni dječak iz svemira koji napušta svoju malenu planetu da bi se, u želji za novim saznanjima, otisnuo na čudesno putovanje kroz galaksiju. On kod kuće ostavlja pravog i jedinog prijatelja, lijepu jedinstvenu ružu koja ga iskreno voli. Ovaj zlatokosi dječak na tom putovanju susreće razne ljude: najprije pilota u pustinji Sahara, potom kralja, uobraženka, pijanicu, fenjerdžiju... Pored njih upoznaje svjetove u kojima vladaju sujeta i pohlepa. Ali, isto tako, sagledavajući svijet očima pravog djeteta, iskreno i bezazleno, ovaj sjetni, ali uvijek nasmijani mališan otkriće nam prave vrijednosti života i njegov duboki smisao koji je, začuđujuće, odraslima često nejasan. Putujući kroz nestvarne svjetove, pričajući nam o ovci i ruži, družeći se sa lisicom, Mali princ će nam dočarati veličanstveni svijet istinske ljubavi i prijateljstva, te će nam pomoći da uočimo sve ono što je u našem stvarnom svijetu zaista vrijedno divljenja.

„Mali princ“ je bajka za djecu i za odrasle koja s puno nježnosti i topline govori o onome što je najplemenitije i najljepše u životu čovjeka: o ljubavi, prijateljstvu, vjernosti, iskrenosti i razumijevanju.  

Komentari: 0

Novi komentar