Problemi za Novljane pred revanš polufinala Eurokupa

Novljani u četvrtak putuju u Budimpeštu, dva dana kasnije sa FTC-om odigraće revanš polufinala Evrokupa, a nastup centra Vladana Spaića, zbog problema sa koljenom, pod znakom je pitanja.
Objavljeno: 15. 02. 2017 - 11:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Problemi za Novljane pred revans polufinala Eurokupa

I to je, s obzirom na važ- nost utakmice i na važnost svakog igrača Jadrana, veliki problem. Jer, FTC je jedan od najjačih timova u Evropi, a Novljanima, koji imaju zalihu od gola, i najmanje iskakanje može da napravi problem. Ostali su spremni.

- Sa dobrim raspoloženjem čekamo utakmicu. Gol razlike nije malo, da je bilo dva, možda bi bilo bolje, ali ako uđemo kako treba u meč možemo i gore da ih pobijedimo - kazao je centar Stefan Pješivac za ARENU.

Mađarski tim na papiru je favorit. Bio je to i pred prvi meč u Igalu. Na sreću, pa papir nije uvijek odlučuju- ći faktor za rezultat.

- Bolji su na papiru, ali ako nas krene i ako ne budemo promašivali, možemo očekivati do kraja otvorenu utakmicu.

Skoro sve karte Novljani bacaju na defanzivu. Jaka odbrana im je i omogućila pobjedu od gola kod kuće. A jesu li spremni da, usljed ogromne potrošnje u odbrambenim zadacima, u napadu pruže maksimum, odnosno da li je i koliko moguće...

- Mislim da smo fizički spremni, jer smo imali dovoljno vremena za pripreme. Mi nemamo sa njima šta da tražimo u pozicionoj igri, moramo igrati brzog centra, odnosno na kontre i tražiti šansu. Trebaće nam mnogo plivanja kako bi uspjeli da dođemo do cilja - napomenuo je Pješivac.

Očekuje se i od centara da odrade i ponesu značajni dio tereta u revanšu polufinala Evrokupa. Od Pješivca maksimum u oba pravca.

- Za ovakve utakmice, koje traže maksimum, potrebna je maksimalna fizička sprema. Treba izdržati sve duele. A u današnjem vaterpolu centar mora da igra sve što i ostali. Nažalost, Spaić je povrijeđen, ne znamo šta će biti još sa njim i otežava situaciju. Lično sam spreman i jedva čekam da počne utakmica.

Mladi centar je optimista. Na pitanje da li Jadran Carine ima pravo da sanja finalne snove, odgovorio je:

- Da i mogu reći da su šanse realne. 

ARENA, Pobjeda

Komentari: 0

Novi komentar