NVO ćutanje

Vrlo angažovani nevladin sektor nije se oglašavao dan nakon mučnih dešavanja u crnogorskom parlamentu: u crnogorskim medijima, u agencijskim servisima, nije zabilježena reakcija brojnih aktivista i aktivistkinja.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 06:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
NVO cutanje

Jedino je izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević, gostujući u Dnevniku RTCG, i u sklopu jedne šire analize, osudila dešavanja u holu Skupštine Crne Gore.

A bilo je, zaista, mnogo povoda, za makar i stidljivu reakciju. Kako je, u ljudskoj ravni, moguće prećutati fizički nasrtaj na poslanicu Martu Šćepanović, fizičke prijetnje, psovke i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi Luiđa Škrelja, primitivne opaske na račun zdravlja Miodraga Vukovića ili lupanje ,,zauški“ dr Miodragu Bobu Radunoviću...

Da li je činjenica da je riječ o poslanicima Demokratske partije socijalista, vladajuće partije dovoljno opravdanje za šutnju?

Ili, možda, tek treba da se otvori tender za dodjelu nekog granta da bi naši borci i borkinje reagovali?

Ćutanje, ponekad, nije zlato

D.Đ

Izvor: Pobjeda

Komentari: 24

Feedback

17. 02. 2017 - 07:04

Potpuno ste u pravu i dobro ste primjetili.Nema reakcije NVO sektora."Cutanje im je mudrost" u ovoj situaciji.Vjerovatno su ocekivali i pripremali se za drugaciji scenario, diktiran od raznih ino-donatora.Kad su placeni sa 100-tinama hiljada EUR moraju da prate ino-instrukcije i da im to bude mjerilo demokratije, pravde, korupcije i svega za sta se inace "zdusno" zalazu.
Miqo

17. 02. 2017 - 07:37

Našega naroda u svijet nema kakvi smo ,nagrdni, zavidni,zlobni,drchni, umišljeni , po onoj narodnoj "zbog mog Petra mrzim i svetoga Petra" ....Zbog takvog naroda( kakvi smo) može da se desi ono Shto se desilo i dešava od uvjek na našim prostorima,od Danilo 1. Preko izgona kralja,Podgoricke skupštine, četnika i partizana,inforbirovaca,Mila i Momira, do ovoga danas.A da nema ni cojstva a bogomi po poslaniku koji na srce na ženu, majku,sestru,cerku,bolesnog i ne jakog kolegu ni junaštva u našem narodu i društvu. ..Kada su se snimci,fotografije one "gospođice pojavile u medijima sav "NVO" se digao na noge ,kada su poslaniku i poslanika na pale kolege "poslanici"muk (ne Stevo Muk)nego tišina ni glasa od ljudskih prava nashih poslanika koji zarađuju hljeba i štite interese naše države ...Kuku nama sa nama takvima..
Bravo Drasko!

17. 02. 2017 - 07:41

Licemjeri...kvarni do srzi, sa politickim ambicijama.... oni su im nvo prethodnica...
Vukasin .M.

17. 02. 2017 - 08:05

Primitivizam caruje odavno ali i poltronstvo nista manje.
Glasac

17. 02. 2017 - 08:07

Naravno da cute. Kao i opozicione partije. NVO je nasao modus zaradjivanja plate kritikujuci vlast. I nista vise. Oni imaju samo odnos prrema vlasti a ne problemima ili dogadjajima. Opozicija jos gora. Oni smatraaju da im drustvo daje platu da se bore za vlast.Nista drugo ne treba da rade. Doduse, nista ni ne znaju. da znaju culi bi vise. Moze DF svu CG da zapali, Lekic, Zarko, Ranko ce glasno da cute. Njihov zadatak je da se bore za vlast a ne da imaju odnos prema dogadjajima u drustvu.Politicki program je onaj Momira Bulatovica, kad ova vlast ode nestace svi problemi i samo je bitno da oni odu a ne znamo li mi idje ista. A neznaju. Pogledajte sto je ko radio dok se nije docepao poslanicke plate (cast izuzetcima), pa recite sto od njih da ocekujete.
@

17. 02. 2017 - 08:18

DALI JE STRAH OD ALI BABE I RAZBOJNIKA KAKO IH NAZVASE U KOMENTARIMA ILI JE NESNALAZENJE ALI ONAJ DAN JE SILOVANA CASNA CRNA GORA I MAKAR BLAGIM UKOROM JE TREBALO POMENUTI CUPANJE JEDINE ZDRAVE NOGE INVALIDU.NPR BORIS RAONIC KOJI JE STAO U ODBRANU PALETINACA OD IZRAELA MOGAO JE MEKAR JEDNU RIJEC.POSEBNO BIH ZELIO DA CUJEM MENTALNE OPSERVACIJE TEE PRELEVIC I JOS GORJANC.SRAMNO SUTANJE
Računica je

17. 02. 2017 - 08:28

jasna, svi su siti vladavine DPS-a. SVI.!
Mne

17. 02. 2017 - 08:45

To nisu nevladine organizacuje to su Antivladine organizacije i Antidrzavne organizacije . Sve bih ja to rascerao .
Aleksa

17. 02. 2017 - 08:53

Mislim da treba promijeniti Zakon o NVO. Zašto? Zato što su isti koš strpane, sjedne strane, razne alijanse, mreže, centri i s druge strane organizacije poput planinara, izvidjača, udruženja ribolovaca, pčelara,... Ovi prvi su od NVO napravili biznis organizacije i po pravilu nijesu NEVLADINE organizacije, već ANTIVLADINE organizacije, a ovi drugi se osjećaju posramljeno što nose predznak NVO. Zato treba zakonom definisati dvije grupe organizacija: Antivladine organizacije i društvene organizacije. Ovi prvi neka se finansiraju od donacija iz inostranstva i opozicionih partija, a ove druge treba finansirati iz dosadašnjih fondova. Sada imamo situciju da neka NVO sa 5-6 zaposlenih i desetak aktivista, dobije desetine ili stotine hiljada eura, dok recimo planinari ili izvidjači, koji okupljaju hiljade članova, funkcionišu zahvaljujući prilozima svojih članova. Ovi prvi, vidimo ovih dana, imaju na računima oko 46 miliona, a ovi drugi ne mogu da skupe novac za jednu akciju koja bi okupila,
Guest_75367

17. 02. 2017 - 08:53

NVO su dio bratije i retrogradnimh snaga, od toga zaradjuju i žive. NVO su pale na ispitu i pokazale ko su i sto su. Vise nikada ne mogu " polagati" ovaj krucijalni ispit.
Pablo

17. 02. 2017 - 09:01

Zaposleni u NVO bi trebali, kao i javni funkcioneri, da svake godine prikažu svoje imovinske kartone, jer se njihova djelatnost finansira iz državnih fondova, a to je, u krajnjem, novac svih gradjana. Ako su neke NVO finansiraju iz stranih fondova, to su opet novci gradjana tih zemalja. Milsim da bi to bilo pošteno.
"lala land"

17. 02. 2017 - 09:16

Dje su sad Vanja,Daliborka,Tea,Stevo i ostali sto svako malo iskacu u medije i prozivaju vladu i vladajucu partiju zbog ove ili one izjave.Isto kao i onda kad su urlali po skupstini DF-ovci u sred zasjedanja,tako i sad kad su napadali poslanike,ovih nidje nema bar osudu da upute kad vec proagiraju njihovu demokratiju....jednom rijeciju "3,14"....
Boris Raonic

17. 02. 2017 - 09:23

G. Djuranovicu, ovim kratkim tekstom se napravili mnogo gresaka. Prvo, reakcija je bilo, a ako ih vi nijeste vidjeli, ne znaci da su izostale. Drugo, pokazali ste nepoznavanje sustine NVO sektora. Od 3500 registrovanih, svega par desetina ima to u mandatu. Trece, urednik ste medija, pa ti sto vas "zuljaju" su mogli dobiti poziv, pa ihntako testirate...
Aleksa

17. 02. 2017 - 09:36

Raoniću. Predlažem Vam da okupite tih par desetina NVO, koje imaju kako Vi kažete mandat, i da sa njima napravite performans ispred Skupštine CG iiskažete svoj stav o ponašanju poslanika DF.To bi bio najbolji način da Vam vjerujemo.
LUKA P

17. 02. 2017 - 09:42

Ne mlati Borize, vi ste svi ispod Vanjine suknje i izvirite koliko vam dozvoli.
ucijenjeni

17. 02. 2017 - 09:47

Navedi gdje je osusjeno ono ponasanje. Mani se ti sustine NVO sektora. Gdje je gospodja Raicevic, salonska tasta?
ucijenjeni

17. 02. 2017 - 09:45

Dje je MANS, dje je Becic da psudjuje, on sve osudjuje, nas demokrata,a Ranko, ne smiju.
Jole Drinjak,penzioner Prčanj.

17. 02. 2017 - 10:23

Svjestan da će mi ovaj "komentar"-doživljeti sudbinu onog jučeranjeg-"greškom objavljen"-pa sprcan zbog istine.! Ali sve jedno-evo me opet sa kraćim "nekrologom o demokraciji u NDD MNE"-u vrijeme kada se više ne "broje godine od januara(1989)-nego od listompadoše-2016...? Nema riječi-kojim bi uputio kritiku-DIVLJACIMA na vlasti u NDD MNE(opozicija i pozicija-đeca jedne mame-više tata?)-za ono što su -vama GLASAČIMA parićeli uz TV kamere(skuvali-što nebiše krmad gladna polokala..?!)! Isto tako-malo zagonetnočudnovato-da niko ni slova da bači na ponašanje poslanice Marte Šćepanović(pred TV) na "administrativnom odboru"dan dva ranije-kad na "ljep građanski način-vjerovati naučen u vrtiću preo rijeke Svinjače"-u Kolašinu -počasti i osmoči "kvalitete i karakterne osobine -poslanika ČZDF> (četničko zelenaškog-brez dileme- Demokrackog Front)
&&&

17. 02. 2017 - 10:24

Gospodine Djuranovicu vase tekstove sa uziva jem procitam jer su objektivni i realni. Nijedna NVO se nije oglasila za desavanja u Parlamentu jer oni su izgleda placeni da rade za opoziciju i da poput Medojevica kade i na sve nacine sto negativnije predstave Crnu Goru.
Nieder

17. 02. 2017 - 11:50

Cutanje nije nista drugo do dokaz podrske. To sto nema reakcija od strane onih NVO koje se inace cesto oglasavaju vise zbog njihovih donatora, je ocigledan dokaz da se sluze dvostrukim arsinima. Sdruge strane Drzava ih bogato nagradjuje grantovima od Igara na srecu, jer najvise novca oni pokupe. Nazalost sve je ovo paradoksalno.
Tara

17. 02. 2017 - 11:57

Cutanje (NVO)je odobravanje... NVO su vecinom izbjeglice koji su protiv drzave CG!! Sramno..ko dize pare! Za prezir!
Agilnost

17. 02. 2017 - 14:15

Zašto nijeste objavili moj komentar "Agilnost". Da nijesam nekoga uvrijedila, da nijesam upoptrijebila pogrdnu riječ? Što je to nedozvoljeno u sljedećem tekstu, ako nije Draško zaštićen od kritikih komentara? "Draško dobro primjećuje, ali jednostrano. Nije se ni on glaskao kada je gospodin Predrag Sekulić, na sjednici odbora ustajao i pozivao na tuču i dvoboj. Svi smo viđeli to “dolično” ponašanje. A bilo ih je još, sa te strane. Pa od Draška ćutanje. Pamtimo i njegove analize kod slučaja "Ćalović". Naravoučenije: Ne može se biti dobar analitičar, ako istom dioptrijom ne gledate na stvari. Navijačke analize u trenutku izgledaju sjajno, ali ih neminovno vrijeme zatamni".
KARA RADUSIN

17. 02. 2017 - 15:04

Stvarno bijedno zašto mi ne objavite komentare -vi ste najrežimskije glasilo u Evropi...Jedini razlog je taj što vam smeta istina.
@KARA RADUSIN

17. 02. 2017 - 15:25

Ja ću Vam objasniti zašto i kako! Zašto?Zato što su zaduženi da brane režim. Kako? Tako što neće objavljivati komentare koji ne odgovaraju režimu, ili će ih objaviti, tek onda, kada im na to ukažete. Ali, tada je tekst već bajat i gotovo da nema pregleda.
Novi komentar