Rađen poslije dvije godine ponovo u bazenu

Nekadašnji reprezentativac Srbije i vaterpolista brojnih evropskih klubova Nikola Rađen vraća se u bazen kada mu ističe dvogodišnja suspenzija.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 11:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Srpski vaterpolista debitovaće u subotu za rumunsku Oradeu u revanš susretu polufinala Kupa Evrope, protiv Sport Menadžmenta iz Verone.

“Jedva čekam da zaigram, da počne utakmica, da pomognem saigračima da izborimo finale, koje bi za Oradeu bilo istorijsko, jer se do sada nije borila za evropski trofej”, ističe u telefonskom razgovoru za “Novosti” Nikola Rađen. 

Iskusni bek prošao je težak period, pošto ga je FINA u maju 2015. godine suspendovala na četiri godine zbog korišćenja kokaina. Svi su mislili da je to kraj za trofejnog vaterpolistu, ali Rađen je vjerovao, žalio se i CAS mu je 22. juna prepolovio kaznu, uz napomenu da ista teče od 17. februara, kada je u Madridu bio pozitivan na test. 

“Na protekle dvije godine gledam kao da sam zbog povrede pauzirao, da sam se oporavio i vratio igri. Najgora su bila iščekivanja – koliku će kaznu da izrekne FINA, kada ću da svjedočim u CAS, kada će Vijeće Međunarodnog suda da saopšti konačnu odluku. Optimizam me nijednog trenutka nije napuštao”, priča Rađen i dodaje: 

“Stvarno mnogo očekuju od mene. To su mi rekli i u lice, ali su naglasili da imaju i razumijevanje zbog situacije u kojoj sam bio, da dugo nisam igrao. Samo to ne shvatam kao pritisak, već kao izazov i podstrek za nastavak karijere”, ističe Rađen za “Novosti”.

Komentari: 0

Novi komentar