ŠEHOVIĆ: Inspektori provjeravaju formiranje odjeljenja u osnovnim školama

Uprava za inspekcijske poslove provjerava da li je način formiranja odjeljenja u osnovnim školama u redu, izjavio je danas ministar prosvjete Damir Šehović na marginama sastanka sa predsjednikom CANU Draganom Vukčevićem i njegovim saradnicima.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 12:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Nakon inspekcijskog nadzora imaćemo više informacija i odrediti se prema tom eventualnom problemu. Što se tiče inicijative za redukciju gradiva za osnovce, nećemo da vučemo ishitrene poteze, već da oslobodimo učenike nepotrebnih sadržaja. Imamo kvalitetnu komunikaciju sa Sindikatom prosvjete i ta inicijativa je korak u pravom smjeru- ocijenio je Šehović.

On je istakao da je sasatanak sa predsjednikom i zvaničnicima CANU  bio sadržajan, najavljujući novi pristup saradnji dvije institucije.

- Uskoro će biti potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva prosvjete i CANU, kojim će se prije svega definisati objedinjavanje kapaciteta za bolje korišćenje sredstava iz EU fondova, uz saradnju na naučnoistraživačkim projektima od obostranog interesa, kao i u izradi strateških dokumenata i zakonskih akata u oblasti obrazovanja. Takođe, kandidovali smo interesantnu temu za eventualno osnivanje fonda za talentovane studente i istraživače. U tom cilju je potrebno izmjeniti Zakon o visokom obrazovanju- precizirao je Šehović.

Vukčević je kazao da je učvršćivanje saradnje između CANU i Ministarstva prosvjete imperativ, te da se može proširiti na organizovanje naučnih skupova, okruglih stolova i rasprava, kao i izdavanje leksikografskih i monografskih izdanja iz oblasti obrazovanja.

S.G.

Komentari: 1

@

17. 02. 2017 - 15:41

TO SU ELITNA DJECA ELITNIH POLITICARA KOJE SMO GLEDALI PRIJE DVA TRI DANA.JBG ELITA JE ELITA
Novi komentar