SP: Zlato za Hiršera u veleslalomu

Austrijanac Marsel Hiršer osvojio je zlatnu medalju u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Hiršer je osvojio prvo zlato u ovoj disciplini u karijeri, a peto na svjetskim prvenstvima.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 14:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je dominirao u petak u obje trke te bio brži za 0,25 sekundi od zemljaka Rolanda Lejtingera, a 0,71 od Norvežanina Leifa Kristijana Haugena. Tragičar je bio treći Austrijanac Filip Šerghofer koji je imao drugo vrijeme u prvoj vožnji, ali je podbacio u drugoj i ostao bez medalje. 

U petak su podbacili Hiršerovi glavni konkurenti u veleslalomu ove sezone, Francuzi Aleksi Pantiro koji je bio sedmi i Matje Favre koji je stigao deveti, te Norvežanin Henrik Kristofersen koji je ostao bez bronze za 0,05 sekundi. 

Hiršer, vodeći u veleslalomu i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, do sada je u karijeri imao dva svjetska srebra u ovoj disciplini. Novo zlato je dodao trijumfima u slalomu i ekipnoj konkurenciji iz Šladminga 2013, te kombinaciji i ekipnoj konkurenciji iz Biver krika prije dvije godine. 

Ovo mu je druga medalja u Sankt Moricu, bio je drugi u kombinaciji. Svjetsko prvenstvo se nastavlja u subotu ženskim slalomom, a završava u neđelju muškim.

Komentari: 0

Novi komentar