Krivične prijave za zloupotrebu položaja i divlju gradnju

Jedno lice je osumnjičeno za zloupotrebu službenog položaja, a drugo za građenje objekta bez građevinske dozvole, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 15:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su nadležnim tužiocima podnijeli dvije krivične prijave protiv dva lica, zbog osnovane sumnje da je jedno od njih počinilo zloupotrebu službenog položaja a drugo građenje objekta bez građevinske dozvole.

Naime, službenici ovog Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeli krivičnu prijavu protiv M.P. (58) iz Berana, administrativnog radnika u preduzeću „Vodovod i kanalizacije“ d.o.o. Berane, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„Sumnja se da je M.P, u periodu od 2014. do septembra 2016. godine, u svojstvu knjigovođe zaposlene u ovom preduzeću, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja pribavila sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.057,33 eura. Ona je, kako se sumnja, krivično djelo počinila na način što novac koji je naplaćivala od građana na ime utrošene vode nije unosila u blagajničke knjige odnosno nije ga predavala blagajni, čime je za navedeni iznos pričinila materijalnu štetu ovom preduzeću“, saopštavaju iz uprave policije.

Službenici ovog Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv T.J. (57), rođene u Crvenki – Republika Srbija, nastanjene u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.

„Ona je, kako se sumnja, krivično djelo počinila na način što je na dvije katastarske parcele u zoni Morskog dobra u KO Kunje, bez saglasnosti suvlasnika jedne od parcela, a takođe bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, u januaru ove godine započela građevinske radove na izgradnji objekta. Radovi na objektu, koji je u izgradnji, su i dalje u toku, uprkos rješenju Uprave za inspekcijske poslove koje je u međuvremenu donijeto a kojim je T.J. naloženo da poruši objekat i da zemljište na kojem je prethodno urađen iskop za temelje vrati u prvobitno stanje“, saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari: 0

Novi komentar