Glavni grad dodijelio stanove socijalno najugroženijim građanima

Glavni grad Podgorica, kao institucija koja je prepoznata da vodi brigu o svim građanima, posebno najugroženijim kategorijama stanovništva, dodijelila je petnaest stambenih jedinica licima koja su u stanju socijalne potrebe.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 16:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vodeći odgovornu socijalnu politiku gradska uprava se uvijek sa posebnim senzibilitetom odnosi prema potrebama i problemima socijalno najugroženijih građana Podgorice i daje doprinis rješavanju njihovih najvažnijih životnih pitanja.

U skladu se tim opredjeljenjem, zajedno sa resornim minstarstvima Glavni grad je i partner u realizaciji Regionalnog stambenog programa za izgradnju 120 stambenih jedinica za najugroženije porodice na Koniku koje se već intenzivno grade.

Pored toga, u proteklom periodu uprava Glavnog grada je besplatnim ustupanjem zemljišta, kao i oslobađanjem naknada za komunalno opremanje lokacija, što su višemilionski iznosi, pomogla Udruženje penzionera Podgorice u izgradnji tri stambene zgrade, zaposlene u Upravi policije, Ministarstvu zdravlja,  Javnom servisu, prosvjetne radnike i druge institucije da njihovi zaposleni po povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje.

Stoga će gradska uprava i u narednom periodu aktivnim mjerama socijalne politike nastaviti da rješava stambena pitanja i ostale potrebe najugroženijih građana, da kroz javne konkurse dodjeljuje stanove zaposlenim u Glavnom gradu, ali isto tako, biće  i pouzdan i odgovoran partner zainteresovanim institiucijama sistema da efikasnije i lakše rješavaju svoje stambene potrebe.

Komentari: 1

Vlajko

17. 02. 2017 - 18:18

Jeli ostao jedan stan za Fabrisa.Greota da ga zaobiđe taj milodar.
Novi komentar