Karić: Ruska podrška Vučiću

Zvaničnici Ruske Federacije iznenađeni su odlukom predsjednika Tomislava Nikolića da se kandiduje na predstojećim izborima, i nadaju se da će na kraju ipak prevladati mudrost i da će on podržati kandidaturu Aleksandra Vučića, tvrdi predsjednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, koji trenutno boravi u Moskvi.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 16:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Karić je, u izjavi za Tanjug, rekao da zvaničnici iz Moskve, sa kojima on kontaktira, budno prate situaciju u Srbiji i da se interesuju za političko stanje u ovoj zemlji.

„Iznenađeni su potezom sadašnjeg predsjednika Tomislava Nikolića da se kandiduje protiv premijera Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima, jer to na neki način znači pokušaj raskola unutar Srpske napredne stranke i podjele jedinstva koje poslije mnogo godina ponovo postoji u Srbiji, a što pokazuje činjenica da više od polovine Srbije glasa za opciju SNS - Aleksandar Vučić”, prenio je Karić.

On je rekao da Vučić uživa veliko povjerenje predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i da u moskovskim krugovima važi za čovjeka koji je cijelim bićem posvećen zaštiti i ekonomskom oporavku Srbije.

„Malo je premijera koje Putin primi sa počasnom gardom sa kojom se prima predsjednik neke države. To se, nažalost, nijednom nije desilo sa predsjednikom Nikolićem, on je više priman 'poluzvanično'. Nijedan zvaničan prijem nije uslijedio za Nikolića svih ovih pet godina”, navodi Karić.

Podršku Putina Vučiću, prema njemu, treba vidjeti i u vojnoj pomoći koju je ta država dala Srbiji, kao i u najavi poslovnih aktivnosti velike vrijednosti.

„Iz Moskve je puna podrška Aleksandru Vučiću kao budućem kandidatu za predsjednika i smatraju da će Nikolić ipak podržati Vučića, bez obzira na sva razmomilaženja, kao i da će na kraju ipak prevladati mudrost kod Nikolića”, uvjeren je Karić.

Tanjug

Komentari: 0

Novi komentar