Marković: U utorak razgovaramo s majkama - institucionalno, a ne ucjenama

Mi smo spremni da sa njima razgovaramo, sa Koordinacionim odborom korisnica naknade, na institucionalan način, a ne putem ucjene, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 17:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

U snimljenoj petominutnoj izjavi proslijeđenoj iz Vladine Službe za odnose s javnošću, Marković se osvrnuo na prozivke udruženja majki koje su juče i danas protestvovale ispred Vlade Crne Gore.

- Vlada se prema naknadama za majke sa troje ili više djece veoma pažljivo odredila u pripremi budžeta. Više puta sam rekao da su prema vlastima u Crnoj Gori od međunarodnih finansijskih institucija - MMF-a i Svjetske banke - ali i da je sami izvještaj o napretku ukazao na nedosljednost te vladine politike u prethodnoj godini i da ona predstavlja ozbiljan ograničavajući element finansijske stabilnosti. Mi se nijesmo odlučili da tu naknadu ukidamo ili značajnije smanjimo, baš vodeći računa o socijalnom položaju korisnica te naknade - naveo je on.

Dalje je istakao kako bi „Vlada bila neozbiljna“ da nakon samo nakon mjesec promijeni svoju odluku „koju nije donijela nepromišljeno“.

- Mi smo spremni da sa majkama razgovaramo na tu temu, odnosno sa koordinacionim odborom korisnica naknade za treće dijete... Ovo nijesu sve crnogorske majke. Pred zgradom Vlade je samo dio korisnica te naknade. Mi smo spremni da razgovaramo sa njima na institucionalni način, a ne putem ucjena... Juče ste imali priliku da vidite da su poslanici i opozicioni predstavnici organizovali pokušaj ulaska u zgradu Vlade. To je pristup ultimatuma. Takvim pristupom ultimatuma ne može se razgovarati sa crnogorskom Vladom - poručio je Marković koji smatra da DF predvodi protest majki pred Vladom.

Zbog toga ponavlja kako je Vlada spremna da već u utorak sjedne za pregovarački sto sa predstavnicama majki sa troje i više djece.

- To je moj odgovor na njihove zahtjeve, a ne princip ultimatuma i ucjene iza kojeg stoji DF, čiji je cilj destabilizacija Crne Gore - zaključio je Marković.

 

Komentari: 3

Prle

17. 02. 2017 - 18:47

Cinizam! Veli “nijesu ovo sve majke”!. Ko da je on čitava Crna Gora. Da im nije onih nekoliko kupljenih skupštinskih privjesaka on i njegovi bili bi manjina. A ta priča o DFu mu dođe ko DPS začin za svaki manjak argumenata. Nikako da se otrese manira službe u kojoj je očigledno previše proveo i koja je njegova SUDBA. Neka se sjeti đe je bio devedesetih kada je ko i ostali “njegovi” dubrovničio i slobovao i kako je onda “branio” crnogorske interese. Nije ni crnogorski ni muški političkim naljepnicama diskreditovati majke koje su došle zbog naknade a ne nekih izbora. Nadam se da je i njega rodila majka a ne partijski šef.
Lea

18. 02. 2017 - 03:25

Aj' ti Prle u Otpisane.Tamo ti je mjesto.Ove žene,koje je DF isturio ispred sebe,su trenutno više politicarke nego majke.Zakon je skaradan i treba ga pod hitno ukinuti!Svim majkama dati-djecije dodatke.Po broju djece.A premijera je rodila divna,crnogorska majka.Vaspitala ga,naucila ponašanju i odmjerenosti.Otmenosti i uljudnosti.Gospodin covjek.A ovi tvoji...zastidje ne za Crnu Goru ,no za Evropu cijelu
pitam se pitam

17. 02. 2017 - 22:42

Kako li si ti dosao na vlast? Demokratski? Pusta demagogija i cinizam. Ko ovo drugacije vidi tome samo pertle vire ili dobro mrsi brke i dzepove od silne ljubavi prema CG.
Novi komentar