Brajović: Očekujem da svi poslanici osude, a ne da ćutanjem podrže nasilne kolege

Apsolutno odbacujem sve navode iz krivične prijave lidera DF. Procedura je ispoštovana, s obzirom na to da je sjednica Skupštine zakazana i održana u skladu sa Ustavom i Poslovnikom, kao i praksom dosadašnjih skupštinskih zasijedanja, ponovio je u današnjoj izjavi predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 18:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je istakao kako je bio „posebno prisutan osjećaj odgovornosti da se u što kraćem roku pruži doprinos prevazilaženju naraslih političkih tenzija“, te da se „izađe u susret i zahtjevu opozije za rasvjetljavanjem svih okolnosti izbornog dana“.

- U istoriji crnogorskog parlamentarizma rijetki su slučajevi nedostojnog i neodgovornog ponašanja poslanika, kojima je, kao dešavanjima od prije dva dana, povrijeđeno dostojanstvo i ugled Skupštine Crne Gore i građana koji su ih birali. Zbog toga smatram da ne smijemo dozvoliti da dešavanja od prije dva dana postanu obrazac političkog ponašanja, koji ima za cilj da ugrozi sigurne temelje države Crne Gore. Očekujem da se o napadima u Skupštini, koji se ne mogu podvesti pod slučajne incidente, jasno odrede svi segmenti crnogorskog društva - naveo je on.

U suprotnom, kako je istakao, javnost će dobiti poruku da su vandalizam i rušenje ugleda države dozvoljeni obrazac ponašanja i političkog djelovanja.

- Javno pozivam sve poslaničke klubove formirane u Skupštini da se izjasne o nemilim scenama i napadima na poslanike i time pošalju jasnu poruku građanima Crne Gore da osuđuju skandalozne postupke nasilnih poslanika, kako ih svojim ćutanjem ne bi podržavali. Odluka Skupštine Crne Gore kojom je omogućeno pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanike Demokratskog fronta, a koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, predstavljala je dužnost poslanika, koji su pokazali odgovoran odnos prema državi i građanima. Svako drugačije postupanje značilo bi ometanje ili sprječavanje rada tužilaštva i predstavljalo bi nedostojan  politički kompromis i urušavanje pravne države - zaključio je Brajović.

Komentari: 6

Mink

17. 02. 2017 - 18:48

Da su htjeli, izjasnili bi se. Zapamtiti ovo odsustvo reakcije, ako se oni nekad nađu u sličnoj situaciji.
Kad su dosli po nas...

18. 02. 2017 - 12:51

Ranko, Becic, Dritan, Milic, NVO, Mans, Raonic ...sve vrsne demokrate, humanisti i bezgresni puritanci i evropljani . Cute i odobravaju divljastvo, uvrede svojih kolega na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, udarce sa ledja i samaranja zene, prijetnje, animalnu dreku i golo primitivno nasilje i odsustvo minimuma ljudskog dostojanstva i elementarnog kucnog vaspitanja. Nema grantova, nema reakcije. A kolege iz tzv "gradjanske opozicije" mudro cute i odobravaju ovakve metode "opozicione borbe" ?! Nije ih Zeleznjak tek tako svrstao u svoje omiljene opozicionare ! Kad razulareni profesor, Pipun sa suncanim naocarima, Milutin, Zogovic, Aleksic, Jocic i Radunovic pocnu i njih da samaraju, vrijedjaju, prijete i tuku ... bice kasno !
Fahro

17. 02. 2017 - 19:50

Eto koja su roba.Nije mi sto je DF ovakav i sto je uradio.Oni su u moralno i politicko dno stigli.Niko normalan ovo ne podrzava,ni prodaju drzave,blacenje institucija a posebno onaj prostakluk sto smo vidjeli.Najvise me boli i cudi sto opozicija i nvo cuti.Oni su u goroj situaciji.To nesto govori o njima.Sami su sebe eliminisali kod biraca.Zamislite kad oni cute za svoje kolege koji su izvrijedjani - sta da pricam da je drzava u opasnosti? Pobjegli bi prvim avionom.Oni ne shvataju da nas narod zeli buducnost a ne kosovski boj,Eu a ne Istok,Nato i sigurnost a ne Rusiju i Srbiju sa svakodnevnim zveckanjem oruzja.Ne znam Ko njih glasa i podrzava. Ali moje dostojanstvo i mog plemena mi neda da ih pigledam a kamoli vise.Oni nijesu i nece nikada biti moj nivo.
Guest_52867

17. 02. 2017 - 19:57

Pa Brajovicu ne mislis valjda da Ranko nije znao sta ovi spremaju . I mislis li da mu nije zao sto npr. Pipun nije podmuklo kako mu dolikuje , iza ledja udario Miska Vukovica . Sto Jocicka nije iscupala kosu onoj normalnoj i pristojnoj godpodji Shcepanovic . Ps . A ako npr . neko od porodice Scepanovic nadje onoga Radunovica i onako spontano ga propusti kroz sake ( cisto nekoliko vaspitnih packi u vrh cela ) nemoj sumnjati da bi SDP bila prva koja bi zalelekala u odbranu " casnog" Radunovica !
Mora da se šališ?

17. 02. 2017 - 21:39

Dje ti živiš, časti ti Brajovicu? Izvini, ali moram reći da je ovo veoma glupa ili u najmanju ruku naivna izjava. Ako nije tako, kaži ti nama kada su oni uradili nešto časno i pošteno. Kaži to nama gdje im je čojstvo i junaštvo, obraza ti?
lolo

18. 02. 2017 - 00:31

znas li kad ce osudit, nikad. Iskompleksirani "lideri" se cojkaju ko je veci lider i ko je bolje kome reka. Isto i sa vecinom NVO jer su usko povezane sa opozicionima partijama i tzv "nezavisnima" medijima. Banda!
Novi komentar