Gošović: Ranije kršenje Poslovnika ne znači da to smije da se ponovi

To što je nekada prekršen Poslovnik, ne daje Vam za pravo da ponovo činite isto, sa mnogo težim posljedicama. Jer, iz neprava ne može proisteći pravo, kazao je član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Neven Gošović.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 19:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je danas reagovao na izjavu predsjednika Skupštine Ivana Brajovića kako poslovnik nije prekršen prilikom sazivanja sjednice i odlučivanja o skidanju imuniteta poslanicima DF-a.

- Gospodine Predsjedniče Skupštine, nije potreban nikakav poseban napor za objašnjenje procedure zakazivanja sjednice Skupštine u vremenu vanrednog zasijedanja. Odredbe člana 128. Poslovnika Skupštine su toliko jasne da im tumača ne treba. U primjeni tih odredaba, greške nijesu moguće, potrebno je samo imati za demokratski svijet neshvatljiv stepen drskosti i neodgovornosti da se, i pored upozorenja predstavnika opozicije, nevladinog sektora i ukupne stručne javnosti, te norme prekrše - naveo je Gošović.

On je dodao kako je tačno da je i sjednica Prvog vanrednog zasijedanja u 2014. godini, održana 10, 17. i 18. februara 2014. godine, na zahtjev 29 poslanika, sazvana u roku od pet dana od dana podnošenja zahtjeva, ali i naveo kako je Brajović „zaboravio da saopšti javnosti da je tu sjednicu sazvao predsjednik parlamenta, ujedno i predsjednik partije čiji je tada bio visoki funkcioner“.

- To što je nekada prekršen Poslovnik, ne daje Vam za pravo da ponovo činite isto, sa mnogo težim posljedicama. Jer, iz neprava ne može proisteći pravo. Gospodine Brajoviću, javnost od Vas i dalje očekuje odgovor – po čijem ste nalogu i za čije interese, suprotno Poslovniku, sjednicu Skupštine na kojoj je donesena odluka za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanike Andriju Mandića i Milana Kneževića, sazvali neposredno pred okončanje roka za predaju izbornih lista u opštini Nikšić - zaključio je Gošović.

Komentari: 6

Guest_49239

17. 02. 2017 - 20:05

Mi smo nekad krsili poslpovnik zato sto smo znali da cete ga i vi krsiti
Potkupljeni pravnik

17. 02. 2017 - 20:07

Kulturan neki cikica, ovako pred medijima, sve na fino. Ovakvi su najopasnije. Dok god Becic ima u partiji ove fosile politike 90-ih. nema tu nove partije ni mladosti. Gosovicu, koliko su tebi dali.
On je

17. 02. 2017 - 20:48

Opasna zmija.
...

18. 02. 2017 - 09:17

Pravnik-naivcina. Izadji pred djecu, pred javnost Crne Gore i reci sta je kulturno, sta je normalno, sta je zdrava borba za vlast. Ne krij se citav zivot iza politike drugih i ulijeces samo kad mozes izvuci poen. Izadji u javnost, osudi kolege i koleginice za pokusaj destabilizacije drzave, za zloupotrebu skupa zena koje su protestovale, za ponasanje u Skupstini, za govor mrznje gdje god krenu. Pa samo na FB, da se procescaju profiji njihovih poslanika i clanova po kancelarijama naci cete neistine, laz, blacenje, vrijedjanje. I Gosovicu, tebe je narod birao da predstvaljas jednu grupaciju ali i da postujes ovu drzavu. A ne da ti selektivno biras gdje treba da se ubacis. I ti si odgovoran za ono ponasanje, vise nego Becic. Da se on pita, manje bi surovao sa DF-om, to je politika te starije generacije u partiji. Izadji pred javnost i reci jednom sta treba, a ne kao kisna glista, izvuce se posle haosa i prica o nekoj nebitnoj situaciji, koja je bitna samo njegovoj partijici. Odgovoran si!
Mister No.

18. 02. 2017 - 09:51

NAJMANJI PROBLEM JE KRSENJE PROCEDURE A NAJVECI STO SI GOSOVICU 30 GODINA U PARLAMENT I PO MOIJOJ PROCJENI PLATA,DOPRINOSA ,TELEFONA,GORIVA I TRISKOVA KOSTAO DRZAVU NAJMANJE 2 MILIONA EVRA A NISTA DOBRO I KORISNO ZA DRZAVU NISI UCINIO.PA DODAJ JOS JEDNO STOTINU TAKVIH KO TI.ALI APSOLUTNO NISTA UCINJELI NISTE.
Goga P.

18. 02. 2017 - 12:55

Ha ha poslovik...oa ovdhe se krse zakoni i Ustav pa koga briga. Predsjedniku skracuju himnu, drze zastave druhih drzava....kajav crni poslovnik. Odje boraniju zatvaraju ako be plate porez a tajkune kuraze. O cemu ivaj prica.
Novi komentar