SLOVENIJA: Smijenjen funkcioner jer ne zna o svom sektoru

Šef sektora za obnovljivu energiju u Ministarstvu za infrastrukturu Slovenije je smijenjen, dan pošto je pred televizijskim kamerama pokazao potpuno neznanje o svom području, a novinarka koja ga je intervjuisala je sve objavila u informativnoj emisiji bez ikakve montaže.
Objavljeno: 18. 02. 2017 - 11:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je državnog sekretara za obnovljive izvore Tilena Smolnikara intervjuisala poslije javne prezentacije o tome šta se u Sloveniji čini u korišćenju hidropotencijala, energije vjetra, elektro-punionica za automobile i "pametnih brojila", i postavila mu desetak pitanja, ali on ni na jedno nije znao odgovor.

Samo se smijao i pokušavao da se izvini, ili je tražio prekid i ponovno snimanje, prenijela je Hina.

Na kraju je prostodušno izjavio: "Slovenija će se truditi da ispuni ciljeve iz strategije korišćenja obnovljivih izvora i to je sve što pametno mogu da kažem na tu temu".

Pokazalo se da ne zna ni koliko je Slovenija novca namijenila da do 2020. postigne cilj da joj obnovljiva energija čini četvrtinu energetskog bilansa, iako je to bila glavna tema prezentacije na kojoj je učestvovao.

Beta

Komentari: 1

Čaj u 11

18. 02. 2017 - 12:26

Bilo bi i kod nas dosta ovakvih situacija, ali naše novinare, uglavnom, više zanimaju dnevnopolitikantske teme, nego ko se stara o našem novcu.
Novi komentar