Vlahovići iseljeni, kuća zapečaćena

Četvoročlana porodica Vlahović danas je iseljena iz kuće u Park šumi u Zagoriču, javlja Portal Vijesti.
Objavljeno: 20. 02. 2017 - 13:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uz veliko policijsko obezbjeđenje, sudski izvršitelji su  zapečatili kuću, uzeli ključeve i predali ih predstavnicima porodice Vučinić, kojima je zemljište, na kojoj je kuća izgrađena vraćeno.

Radovanu Vlahoviću je prilikom razgovora sa policijom u kući, pozlilo, zbog čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Svetlana i Radovan Vlahović dozvolili su izvršitelje da uđu u kuću, iz koje su ranije iznijete stvari.

“Nećemo praviti probleme, možete slobodno da uđete”, kazala je Svetlana Vlahović i pozvala mještane, koji su se okupili, da ne ometaju policiju i izvršitelje.

To je bio sedmi put da dolazi sudski izvršitelj i policija da sele Vlahoviće, a posljednji pokušaj iseljenja te porodice, u novembru prošle godine,  u napetoj atmosferi,  odložen,  je jer je starješina  policajaca odbio da pruži asistenciju, zbog neprisustva ekipe Hitne medicinske pomoći.

“Izašli smo iz kuće, jer nijesmo mogli više da doživljavamo stres, šesnaestogodišnja kćerka da mi se traumira. Plaćamo stan privatno, brojne institucije naše države, nijesu se udostojile da odgovore na naše apele da nam se pomogne. Preko naše porodice, žele da poruče ostalim mještanima, šta ih čeka”, kazala je uplakana Svetlana Vlahović.

Odlukom Vrhovnog suda  vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić. (Vijesti)

Komentari: 1

NY

03. 03. 2017 - 17:01

Porodico Vlahovic,gdje na svijetu postoji pravo da uzurpuras privatno zemljiste!? Svuda je privatni posjed u svijetu (normalnom) zakon!!! NIje ovo 15 v.,polako ali sigurno zakon se sprovodi i u C.Gori.Molim lijepo,zao mi je sve vas sto ste zeljeli biti Podgoricani na jedan necivilizovan nacin,i time i sebi i vasoj familiji nanijeli problem,a znali ste-da zemljiste nije vase!!!
Novi komentar