Boris Mugoša primio ambasadora Jermenije

Zamjenik gradonačelnika Podgorice mr Boris Mugoša sa saradnicima primio je danas nerezidentnog ambasadora Jermenije u Crnoj Gori Hamleta Gaspariana.
Objavljeno: 21. 02. 2017 - 15:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zamjenik Mugoša je zahvalio ambasadoru na inicijativi za susretom i mogućnosti da se razgovara o konkretizaciji saradnje Glavnog grada i Jermenije.

On je podsjećajući sagovornika na dugu tradiciju dobrih odnosa Jerevana i Podgorice izrazio uvjerenje da postoji dosta prostora za uspostavljanje saradnje između dva glavna grada u mnogim oblastima.

Ambasador Gasparian je zahvalio zamjeniku gradonačelnika Mugoši na srdačnom prijemu i ocijenio da je za ambasadu Jermenije posebno važna saradnja sa glavnim gradom Crne Gore.

Sagovornici su se tokom razgovora saglasili da bi u narednom periodu zajednički trebalo raditi na potpisivanju novog Protokola o saradnji između Podgorice i Jerevana koji bi definisao konkretne oblike saradnje u različitim oblastima društvenog života na obostano zadovoljstvo dva grada i njihovih građana.

Na sastanku je ocijenjeno da novim Protokolom o saradnji između glavnih gradva Crne Gore i Jermenije treba da se definišu konkretni programi saradnje u oblasti kulture, turizma,

preduztništva i biznisa, čime će se steći sve neophodne pretpostavke za intenziviranje saradnje dvije države i njenih glavnih gradova u obostranom interesu.

(PG Biro)

 

Komentari: 0

Novi komentar