Vujović: Peti tender za Institut u Igalu u drugoj polovini godine

Novi tender za privatizaciju Instituta "Simo Milošević" u Igalu trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine, jer ima interesovanja iz Amerike, Kanade, Udruženja ratnih veterana pri UN, arapskih država, ali i iz okruženja, kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.
Objavljeno: 25. 02. 2017 - 09:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

To će biti peti tender za prodaju Instituta.

- Ako ova interesovanja prerastu do nivoa ozbiljne ponude, tender će biti raspisan u drugom dijelu godine. Potrebna su velika ulaganja nu objekte i opremu - kaže Vujović i dodaje da su zaposleni osposobljeni za vrhunske usluge.

- Treba procijeniti kad je pravo vrijeme za raspisivanje tendera, jer nema smisla poslije četiri neuspjela tendera raspisivati novi čija bi realizacija bila neizvjesna - kaže Vujović, jer je cilj dokapitalizacija i partnerstvo.

On je kazao da ko želi, može da pogleda ugovor koji je za Institut bio potpisan sa IWG i dodaje da je šteta što nije realizovan.

- On je apsolutno štitio interese države. Za akcije su davali 10 miliona, trebalo je da ulože minimum 50 miliona za pet godina, zaposle sve radnike – kaže Vujović koji smatra da su odustali zbog predugog odlučivanja, a pored državne bila je formirana i opštinska komisija, te je postojala negativna kampanja u gradu i Institutu.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Komentari: 3

Ilija

25. 02. 2017 - 17:39

Prije nego što neko i pokuša da proda ovaj institut dužan je objasniti zašto se on uopšte prodaje, ko će tom prodajom najviše ućariti...
Nogata

25. 02. 2017 - 19:57

Sto ga ne kupi Vujovic?
falilo mu je ciglije...

26. 02. 2017 - 17:30

...28 funti štrlina ingleškija..do 1ooo koliko je ima onaj englez-te uteče..od koga...?
Novi komentar