NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Vladanu i Miloša

Vladana Pejović i Miloš Krunić dobitnici su naslova koje u nagradnoj igri dodjeljuju Portal Analitika i izdavačka kuća Nova.
Objavljeno: 27. 02. 2017 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Knjiga „Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici“ pripala je Vladani, a Milošu „Ubistva s monogramom“.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2702psihijatri

Rodrigo Munjos Avia: Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici

Radnja je smještena u poznatu četvrt Madrida, a disleksični Rodrigo Montalvo je glavni lik. Njegova djeca, žena i njegov mačak koji laje su njegov život. Zaposlen je kod oca u gigantskoj porodičnoj kompaniji. On je srećan čovjek. Ili je barem tako vjerovao. Sve do dana kada psihijatar, njegov zet, dijagnozom izazove sumnju. I svijet se odjednom okreće naglavačke.

Naš junak želi da sazna šta nije u redu i počinje konsultacije sa psiholozima, psihijatrima, hipnotizerima i iscjeliteljima, koji nude urnebesna rješenja. Ali najveće iznenađenje dolazi na kraju od onog od koga najmanje očekujete.

Rodrigo Munjos Avia će vas istovremeno nasmijati, ali i zamisliti. On izuzetno duhovito i neuvijeno karikira akademsku analizu, psihijatre i psihologe, a u isto vrijeme uzdiže vrijednosti porodičnog života, ljubavi, podrške.

2702ubistva

Sofi Hana (Agata Kristi): Ubistva s monogramom

Herkul Poaro mirno večera u jednom londonskom restoranu, kad mu jedna djevojka, u povjerenju kaže da će je neko uskoro ubiti. Ona je prestrašena, ali preklinje Poaroa da ne pronađe i ne kazni ubicu, jer će njenom smrću pravda biti zadovoljena.

Kasnije te večeri, Poaro saznaje da su tri gosta u jednom otmenom londonskom hotelu ubijena, a u njihovim ustima pronađena su dugmad za manžetne s monogramom. Da li to ima neke veze sa onom uplašenom djevojkom?

Dok se Poaro i njegov prijatelj inspektor Kečpul trude da sklope djelove ove neobične slagalice, ubica ne miruje...

Komentari: 0

Novi komentar