Prvi primorski "Critical Mass" u Tivtu u nedjelju

Nakon Podgorice i Nikšića biciklistička „groznica“ se širi i na primorske gradove. Tivat već ima biciklističke staze i sistem javnog dijeljenja bicikala pa će i svoj prvi Critical Mass dobiti u nedjelju, 5. marta.
Objavljeno: 03. 03. 2017 - 08:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povod je međunarodni Dan energetske efikasnosti u organizaciji Opštine Tivat, uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom ekonomije.

-Biće to savršena prilika da saznamo i podsjetimo se da treba s(a)vjesno da trošimo energiju u svakodnevnom životu. Efikasna potrošnja energije nam omogućuje da se usmjerimo ka crpljenju održivijih izvora energije i tim omogućuje veći kvalitet života cjelokupnog društva i očuvanje prirode koja je sve ugroženija, a nama neophodna za dobro fizičko i psihičko zdravlje. Iz razloga što se najviše fosilnih goriva koristi u saobraćaju, sve veći akcenat je na svakodnevnoj vožnji bicikla kao sredstva transporta, što možemo vidjeti na primjerima svijetskih metropola. Njujork, London, Buenos Ajres i mnogi drugi gradovi su tokom poslednjih 5 do 10 godina dobili radikalne promjene u saobraćajnoj infrastrukturi i saobraćaju generalno u cilju postizanja što veće energetske održivosti. Kopenhagen i Amsterdam i da ne pominjemo. Na njih je bicikl odavno prva asocijacija. Dok se biciklistička i svijest o energetskoj efikasnosti  polako krčka u cijelom svijetu, pozivamo vas da nam se pridružite u nedjelju u podne na rivi „Pine“ da zajedno obilježimo prvi Critical Mass u Tivtu. Nakon vožnje vas pozivamo da nam se pridružite na projekciji dokumentarnog filma Milana Lisice “Bicikli pričaju priče”, koja će se održati u multimedijalnoj sali Opštine Tivat- najavili su iz organizacije biciklo.me.

Komentari: 0

Novi komentar