Vlada nenadležna za rješavanje problema mještana Zagoriča

Uvažavajući zahtjev predstavnika mještana dijela naselja Zagorič u Podgorici, nezadovoljnih zbog odluka vezanih za zemljište na kojem su izgradili kuće, u Kabinetu predsjednika Vlade danas je održan sastanak na kojem su saslušani problemi sa kojima se mještani suočavaju.
Objavljeno: 06. 03. 2017 - 19:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku im je pojašnjeno da navedena pitanja nijesu u nadležnosti Vlade, odnosno organa izvršne vlasti, već da ona spadaju u domen rada lokalne uprave i sudske vlasti.

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Vlada Crne Gore ostaje privržena ustavnom principu podjele i nemiješanja u nadležnosti drugih institucija vlasti, prije svega sudskih. Međutim, poziva sve nadležne da se aktivnije uključe u pronalaženje rješenja za problem koji imaju mještani ovog podgoričkog naselja.

-Vlada još jednom iskazuje spremnost za konstruktivan dijalog i rješavanje problema građana, ali u domenu Ustavom i zakonima propisanih ovlašćenja- ističe se u saopštenju.

Komentari: 4

Daka

06. 03. 2017 - 20:07

Trebali su razmisljat kad su tudju zemlju otimali.
nenad mne

06. 03. 2017 - 22:08

Znali su da rade nedozvoljene i kažnjive radnje,a sada traži da Vlada napravi nove kuće i da pokloni zemlju.Prije se to zvalo lopovluk.
@

06. 03. 2017 - 23:15

neko nije smio da krade tudju zemlju,neko nije smio da dozvoli da se krade tudja zemlja i sad svi peru ruke.Vratite vi zemlju nome kome pripada vjekovima pa resavajte to izmedju sebe.
JOVETIC.

07. 03. 2017 - 11:04

Jesu li svjesni da ne postoji ni zakon ni propis niti iko na svijetu koji tudju zemlju može dodijeliti nekom drugom.
Novi komentar