"Leptir" pred bjelopoljskom publikom

Predstava Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja, drama „Leptir“ koju je režirao Andraš Urban, biće večeras igrana na sceni Centra za kulturu u Bijelom Polju od 20 časova.
Objavljeno: 10. 03. 2017 - 15:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uloge tumače Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić. Komad je nastao prema istoimenom dramskom tekstu Aleksandra Radunovića Popaja, koji je žiri publike proglasio najboljim na nultom MIT Festu. Tekst je dramaturški obradio Rajko Radulović, muziku takođe potpisuje Radunović, kostime Lina Leković, dok je asistentkinja režije i organizatorka Jelena Odalović.

- Drama „Leptir“ predstavlja priču o žestokom obračunu sa samim sobom, kroz intimu porodice, priču koja se dešava u najintimnijem ljudskom prostoru, porodici i preko te porodice razgolićava određene segmente društva, kako javni prostor ulazi u našu intimu, kako postaje sve eksplicitno... Tradicija, društvo, država, javni prostor, sve to je ušlo u intimu, tako da je i ona postala javna. A nove generacije stradaju, i stradaju iznova. Umjesto slike budućnosti, plodnog koncepta za život, jedino im ostaje da traže samo pristojan grob... No ipak, ako ništa drugo, čovjek je sposoban da opsuje, da stavi ruke u džep i zviždući krene dalje... Valjda - zapiso je Urban o tekstu koji je režirao.

Predstava u Bijelom Polju je poklon „Zetskog doma“ tamošnjoj publici, pa je ulaz besplatan.

K.J.

Foto: Kraljevsko pozorište/Duško Miljanić

Komentari: 0

Novi komentar