Otvoren konkurs za filmove VIII UnderhillFest-a

Festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest iz Podgorice raspisao je konkurs za stvaraoce iz zemlje i regiona za prijavu filmova za osmo izdanje festivala koje će biti održano od 1. do 8. juna.
Objavljeno: 13. 03. 2017 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aplikaciju, sa propozicijama konkursa koji je otvoren do 1. aprila, svi zainteresovani mogu naći na sajtu www.underhillfest.me

Organizatori podsjećaju da je UnderhillFest međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma koji se održava u Podgorici svake godine u junu, uz podršku prijatelja i sponzora. Filmski program se sastoji od takmičarskog i vantakmičarskog; takmičarski program obuhvata međunarodnu i regionalnu selekciju – kojoj pripadaju filmovi producirani u Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji i Rumuniji. a međunarodna podrazumijeva filmove iz svih drugih zamalja svijeta.

- UnderhillFest prikazuje najbitnija dokumentarna ostvarenja, dobitnike velikih priznanja, ali i otkriva i daje podršku regionalnim i lokalnim autorima. Ugostili smo autore iz Francuske, Njemačke, Holandije, Španije i svih zemalja iz regiona. Nagrade festivala su Maslačak u međunarodnoj i regionalnoj selekciji, a gosti su priznati umjetnici čiji filmovi su u takmičarskoj selekciji – podsjećaju iz festivalske organizacije.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar