"Priča zelene strane" prvi put u Podgorici

Muzičko-dokumentarni film „Priča zelene strane“ biće sjutra prikazan u Velikoj sali podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.
Objavljeno: 13. 03. 2017 - 14:54 Promjenite veličinu teksta: A A A
Prica zelene strane prvi put u Podgorici

Novo ostvarenje autora Miodraga Bola Boškovića nastalo je inspirisano stihovima istoimene knjige poema, kotorske spisateljice i književnice Vesne Vičević. Stihove u filmu govori poznati crnogorski pozorišni i TV reditelj Blagota Eraković.

- Ovaj projekat simboliše sinteza originalne ambijentalne muzike, stihova i art landing-a, koje karakteriše zajednička inspiracija - istorija i prirodne ljepote Crne Gore. Namjensku muziku rađenu za film „Priča zelene strane“ čine četiri kompozicije: „Balkanska carica“, „Noć skuplja vijeka“, „Lesendro“ i „Starčeva gorica“ - navodi Bošković, koji ujedno potpisuje scenario i režiju ovog 40-minutnog filma.

Postprodikcija je rađena u beogradskom studiju „Serdar“, a tehničku obradu uradio je Dimitrije Vučinić.

- „Priča zelene strane“ je samo jedna iskreno ispričana priča koja je realizovana sa namjerom da se „vratimo u budućnost“ i „krenemo u prošlost“, zaboravljajući pri tom ovu bolesnu kontaminaciju sadašnjosti, prepunu političke malicioznosti, moralnih posrnuća i degradacije skoro svih društvenih vrijednosti. To je i jedan od razloga što sam postprodukcijom pokušao da dobijem poseban izgled ove naše filmske priče. To se ogleda u određenom degradiranju slike koje podsjeća na efekte stare „izlizane“ filmske trake, sa svim krupnim granulatom, brzopokretnim flekama, sitnim mušicama i vertikalnim šetajućim crno-bijelim linijama... Zato i volim da kažem da je film „Priča zelene strane“ obojen prošlošću - ističe autor ovog ostvarenja.

Komentari: 0

Novi komentar