"U šetnji s prirodnjacima" premijerno na Cetinju

Dokumentarni film „U šetnji s prirodnjacima“ koji je Prirodnjački muzej realizovao povodom 10 godina obnove crnogorske nezvisnosti, biće večeras premijerno prikazan u Ministarstvu kulture na Cetinju od 19 časova.
Objavljeno: 14. 03. 2017 - 14:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Montažu filma potpisuje Balša Gobović, dok su autori teksta Snežana Vuksanović i Andrej Vizi, a tekst govori Dragoljub Ilić.

Kako ističu, film predstavlja kratko svjedočanstvo o istraživačkom radu ove institucije i u potpunosti je bazirano na materijalima koje su prikupili kustosi muzeja. Tehnička obrada takođe je realizovana u amaterskoj produkciji Prirodnjačkog muzeja.

- Ekspanzija digitalnih tehnologija koja je obilježila posljednju deceniju, nije zaobišla ni Prirodnjački muzej. Elektronska dokumentacija terenskih istraživanja u vidu kartografije, fotografije i videa pretočena je u edukativnu i promotivnu emisiju, koja predstavlja dio napora muzeja da stvori novi, moderan i interaktivan muzejski proizvod i time doprinese ukupnoj kulturnoj i eduktivnoj ponudi Crne Gore – ističu iz Prirodnjačkog muzeja.

K.J.

Foto: Prirodnjački muzej

Komentari: 0

Novi komentar