Nikolić – Tatažinjska: Crna Gora u maju postaje 29. članica Alijanse

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić primio je danas ambasadorku Republike Poljske u Crnoj Gori, Irenu Tatažinjsku, sa kojom je razgovarao o evroatlantskim integracijama, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.
Objavljeno: 14. 03. 2017 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju, ambasadorka Tatažinjska uvjerena je da će Holandija i SAD uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO, te da će naša država na predstojećem Samitu u maju postati punopravna 29. članica Alijanse. Predsjednik Odbora Nikolić, kazao je da je Poljska u grupi najboljih prijatelja Crne Gore i zahvalio Tatažinjskoj na tome što su strateški prioriteti naše zemlje - članstvo u NATO i EU - visoko na spoljnopolitičkoj agendi Poljske.

- Ambasadorka je posebno istakla značaj parlamenta kao jedine validne adrese za rješavanje svih važnih političkih pitanja od zajedničkog interesa. Ona očekuje da opozicija što prije prekine bojkot i da se vrati u Skupštinu. Nikolić je konstatovao da su odgovornim političkim subjektima, državni interesi uvijek ispred partijskih, uz ocjenu da je poslanicima mjesto u Skupštini, a ne na ulici. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog odličnih političkih odnosa dvije države, ali i zbog sve snažnijeg prisustva poljskih investitora u Crnoj Gori, koji realizuju nekoliko značajnih projekata u našoj zemlji. Nikolić i Tatažinjska su se saglasili da postoji još prostora da se odnosi unapređuju, i to na polju ekonomije, turizma, poljoprivrede i kulture, a dodatni zamah saradnji očekuje se od međuparlamentarnih grupa prijateljstva, čije je formiranje u finalnoj fazi – zaključuje se u saopštenju iz Skupštine.

Komentari: 0

Novi komentar