Ridli Skot oživljava i "Gladijatora"?

Ridli Skot je potpisao niz kultnih i izuzetno uspješnih filmova, a između ostalog stvorio je filmove "Blade Runner", "Alien" i "Gladijator".
Objavljeno: 14. 03. 2017 - 21:11 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ridli Skot ozivljava i Gladijatora?

Uprkos godinama, ne odustaje od novih projekata. Ipak, za mnoge problem predstavlja to što neki od novih projekata imaju direktne veze sa starim.

Skot je uznemirio mnoge kad je objavio da će snimiti nastavak "Istrebljivača" (Blade Runner), ali je nakon objavljivanja prvog trejlera nekako zavladalo mišljenje da sve "neće biti toliko loše".

Mnogi vjeruju da Rajan Gosling, prije svega zbog saradnje sa Nikolasom Vinding Refnom (Drive), u sebi ima ono što je potrebno da bude novi "istrebljivač".

Bonus za film je i to što se pojavljuje njegov prethodnik Rik Dekard (Harison Ford), a i atmosfera u trejleru je baš kako treba.

Nešto više problema Skot ima sa franšizom "osmog putnika", jer poslije veoma diskutabilnog "Prometeja", ni "Alien: Covenant" ne izgleda kao nešto što će naići na dobre kritike.

Ipak, da ser Skot nema nikakvog straha na pragu devete decenije života,pokazuje njegova rečenica sa konferencije SXSW održane proteklog vikenda - izjavio je da razmišlja o nastavku "Gladijatora".

Oskarima ovjenčani film u kom su blistali Rasel Krou i Hoakin Finiks završen je tako što glavni lik Maksimus gine, ali ni to nije problem za Skota.

"Znam kako da ga vratim. Razgovarao sam već o tome sa ljudima iz studija i rekli su mi 'pa on je mrtav'. Ipak, postoji način da ga vratim. Ne znam da li će se projekat ostvariti, Gladijator je iz 2000. godine, pa se i Rasel promijenio. Trenutno je zauzet, ali pokušavam da ga dovedem ovdje", rekao je 79-godišnji Skot.

(B92)

Komentari: 0

Novi komentar