Preticali policijska vozila, pa nakon kontrole prijavili da su dobili batine

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je danas, 14.03.2017. godine, obaviještena telefonskim putem od strane policijskih službenika CB Herceg Novi, koji su se vraćali sa radnog angažovanja u Podgorici, da ih je dok su se kretali u koloni sačinjenoj od tri službena, inače vidno obilježena policijska vozila, na magistralnom putu Podgorica – Nikšić u mjestu Bandići, a nakon toga i u mjestu Drenoštica, preteklo vozilo marke BMW X5, bijele boje, bez zadnje registarske oznake.
Objavljeno: 14. 03. 2017 - 23:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Službenici CB Herceg Novi su još prijavili da se navedeno vozilo kretalo neprilagođenom brzinom i da je vozač radnju preticanja izvršio na punoj uzdužnoj liniji čime je ugrozio ostale učesnike u saobraćaju, te da je navedeno vozilo potrebno zaustaviti, iskontrolisati i izvršiti sankcionisanje vozača za počinjene prekršaje. Odmah po obavještenju, tačnije oko 17,45 časova, saobraćajna patrola CB Nikšić koja se po rasporedu službe nalazila na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš, je izvršila zaustavljanje pmv BMW X5, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao maloljetni Ž.R. (16) iz Nikšića. Nakon samog zaustavljanja pomenutog vozila, iz pravca Podgorice su došla i zaustavila se dva policijska službena vozila u kojima su se nalazili policijski službenici CB Herceg Novi koji su i prijavili gore navedeno. Službenici CB Herceg Novi su izdali naređenje vozaču Ž.R. da izađe iz vozila i izvršili pregled ovog lica, kao i pregled suvozača u vozilu, D.D. (18) iz Nikšića.  Pregledano je i vozilo, uz prisustvo vozača vozila. U vozilu su se još nalazile i dvije osobe ženskog pola, a policijski službenici su izvršili pregled njihovih ručnih torbi. Ovom prilikom policijski službenici su prema navedenim licima preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje – pregled lica i vozila, bez upotrebe sredstava prinude- saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.  

Zbog navedenog prekršaja koji je uočen od strane kolega CB Herceg Novi, protiv Ž.R. je podnijeta prekršajna prijava za prekršaje iz ZOBS-a i to iz čl. 319 st. 1 t 22 (upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita), čl. 319 st 1 t. 5 (preticanje vozila sa ugrožavanjem ostalih učesnika u saobraćaju) kao i čl.320 st. 1 t 12 (preticanje kolone vozila).

-Nakon toga, vozač Ž.R. je isključen iz saobraćaja i vozilo je parkirano na pogodno proširenje. Vozač Ž.R. prilikom podnošenja prekršajne prijave u rubrici „primjedba učinioca prekršaja na postupak policijskog službenika i na sadržaj zapisnika“ nije unio bilo kakvu primjedbu, dok zapisnik – prijavu nije potpisao. Nakon petnaestak minuta na lice mjesta došao je R.R. otac Ž.R, koji je preuzeo BMW X5 i lica su otišla bez ikakvih primjedbi svih navedenih lica- navedeno je u saopštenju.

Istog dana oko 18,55 časova Dežurna služba CB Nikšić je od strane Službe hitne medicinske pomoći Opšte bolnice u Nikšiću obaviještena telefonskim putem da se u njihovim prostorijama nalaze dva lica koja su, kako tvrde, zadobila povrede.

-U Službu HMP su upućeni policijski službenici koji su tamo zatekli pomenute Ž.R. i D.D, koji su izjavili policijskim službenicima da su zadobili povrede od strane policijskih službenika CB Herceg Novi prilikom opisane kontrole i pregleda na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš, a kazali su da posjeduju ljekarska uvjerenja s tim u vezi. Navedena lica su potom dovedena u prostorije CB Nikšić, gdje su od njih prikupljena obavještenja na gore navedene okolnosti.  S obzirom da je shodno izjavama policijskih službenika koji su kontrolisali ova lica prema njima postupano zakonito, bez upotrebe sredstava prinude, o svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se prikupe dodatna obavještenja u cilju utvrđivanja činjenica. Nakon prikupljanja čijenica i izjašnjenja tužioca, obavijestićemo javnost o ishodu ovih aktivnosti- ističe se u saopštenju i dodaje da je maloljetni Ž.R. povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja.

-Policija shodno zakonu ima pravo da kontroliše ne samo lica koja su uočena prilikom kršenja zakona već i lica za koja se sumnja da čine delikte iz bilo koje oblasti policijskog djelovanja. Ž.R. i njegov otac R.R. će i dalje biti predmet kontrole policijskih službenika. Policijski službenici će nastaviti sa kontrolama i pregledima svih lica koja krše zakon, ugrožavaju živote drugih učesnika u saobraćaju ili čine bilo kakav prekršaj ili krivično djelo. Svako lice za koje se utvrdi ili za koje bude postojala osnovana sumnja da je počinilo delikt koji je kažnjiv zakonom, bez izuzetka, će biti procesuirano nadležnom organu odgovarajućom krivičnom ili prekršajnom prijavom- zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 3

Lijevom Stranom

15. 03. 2017 - 06:24

Ove sve okolnosti koje su nastale poslije POKICISKE KONTROLE su izmisljene ,kao osoba koja godisnje predem vise od 150 hiljda km po cijeloj evrooi , Odlicno ooznajem ovu vrstu revansizma prema POLICIJI. DA JE OVA TATIN SI OVO NAPRAVIJO U AUSTRIJI ILI NEMACKOJ , PA TATI BI TREBALO 2 GODINE DA RADI DA BI PLATIJO KAZNE ,A MALECKI KOD DR DA VIDE NJEGOVO PSIHICKO STANJE.
x5

15. 03. 2017 - 08:30

kupio bolan tajo X5, pa reka poslije da dobiše batine
1

15. 03. 2017 - 18:08

Od nekoga je ocigledno dobio batine. Od koga i gdje? Suvozaca i djevojke treba ispitati!
Novi komentar