Kako je Ema Votson promijenila lik Bele u filmu "Ljepotica i zvijer" (VIDEO)

Glumica Ema Votson u novom filmu Disneyevog klasika "Ljepotica i zvijer" liku Bele željela je podariti duh savremene žene, zbog čega je redizajnirala i njenu garderodu.
Objavljeno: 15. 03. 2017 - 12:32 Promjenite veličinu teksta: A A A
Kako je Ema Votson  promijenila lik Bele u filmu Ljepotica i zvijer (VIDEO)

Glavna kostimografkinja filma, Žaklin Duren, ispričala je kako je Bela dobila puno veću slobodu, prenosi "Ele". Tako je Ema Votson u novom filmu Beline salonke s potpeticom zamijenila ravnim gležnjačama, a njena pregača služi i kao pojas za alate. 

Ema Votson je na početku snimanja filma izjavila kako ne želi da njen lik bude u korzetu i predstavlja "nerealan ideal ženske ljepote". Zbog toga su kostimografi uklonili korzet s njene žute toalete. 

"Može raditi što hoće u svim svojim kostimima, pa i jahati konja", objasnila je Duren. 

Za izradu Beline haljine trebalo je mnogo vremena i truda. Desetoro ljudi radilo je na njoj čak 238 sati.

U porodičnoj fantaziji "Ljepotica i zvijer" reditelja Bila Kondona, pored Eme Votson, glavne uloge tumače još i Den Stivens i Luk Evans. 

Film prikazuje fantastično putovanje Bele, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Uprkos svojim strahovima, Bele se sprijatelji sa začaranim osobljem te uviđa plemenito srce i istinskog princa koji se krije iza strašnog izgleda Zvijeri.

klix.ba

Komentari: 0

Novi komentar