"Frenki i Džoni" u Nikšiću

Drama „Frenki i Džoni“, koju je po tekstu američkog dramskog pisca Terensa MekNelija, režirala Tea Puharić, biće sjutra igrana na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 časova.
Objavljeno: 15. 03. 2017 - 15:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta Sombor, a uloge tumače Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, dok glas pozajmljuje Miloš Obrenović.

Tekst je preveo Stefan Sablić, dramaturškinja je Jelena Paligorić, scenografiju i kostime potpisuje Vanja Popović, muziku Matija Anđelković i Marko Marić, scenski pokret Anka Gaćeša, a dizajn zvuka Vladimir Petričević.

- „Frenki i Džoni“ je aktuelan i neophodan komad, jer se svi ponašamo kao da smo samim rođenjem toliko emotivno povrijeđeni da bi do kraja života trebalo od nečeg da se branimo sopstvenim iluzijama, iza svojih štitova nedodirljivosti, a to neminovno vodi ka praznini. Ovaj komad govori o skidanju oklopa i gardova. O mogućnosti da budemo voljeni. O mogućnosti da budemo povrijeđeni. Svi tražimo ljubav, ali da li smo sposobni da volimo? Ova partija šaha dvoje inteligentnih i atraktivnih, ali emocionalno osakaćenih ljudi, ipak je dirljiva jer oni pristaju da daju šansu vezi koja od starta izgleda osuđena na propast i osvajaju nas idejom da i „autsajderi“ mogu jednostavno uploviti u luku ljubavi. Jer, kao što Džoni kaže: „Nikada ne biraš ljubav. Ona bira tebe“ - riječi su rediteljke Puharić o predstavi koju je režirala.

K.J.

 

Komentari: 0

Novi komentar