Na tržištu nema zamjene za „Sveca“

Na svjetskom tržištu se u ovom momentu ne prodaje polovan feribot koji bi odgovarao potrebama linije Bar – Bari, naveo je izvršni direktor Barske plovidbe, Milo Paunović u intervjuu današnjoj Pobjedi.
Objavljeno: 16. 03. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je ocijenio da inicijative za uspostavljanje te linije po svaku cijenu nijesu ekonomski razumne, odnosno da to može biti pogubno za barsku kompaniju.

– To što smo među najstarijim ferioperaterima na Mediteranu ne daje nam za pravo da liniju uspostavimo po cijenu likvidnosti Barske plovidbe, a time i po cijenu njenog opstanka – kazao je Paunović Pobjedi.

Prema njegovim riječima, Barska plovidba je brodom koji bi uzela u „bareboat charter“ – zakup bez posade, odavno mogla uspostaviti kontinuitet u prevozu putnika i vozila.

-  Međutim, za takvu vrstu najma bi nam na godišnjem nivou trebalo preko milion eura, ne ra- čunajući troškove posade, goriva, maziva, lučkih taksi, osiguranja, agenta, koji bi iznosili najmanje još toliko. Da li bi, kad je broj putnika i vozila na ovoj liniji u konstantnom dugogodišnjem padu, iko savjestan i odgovoran stavio potpis na takav ugovor - rekao je Paunović.

Brod „Sveti Stefan II“ od 3. decembra prošle godine ne plovi na toj liniji zbog ukidanja klase od strane sertifikacionog društva ,,Biro veritas“.

Paunović je naveo da je 11 dana nakon imenovanja za izvršnog direktora formirao tim za ispitivanje tržišta polovnih ferija. 

Opširnije u Pobjedi...

Foto: novosti.rs

Komentari: 4

st.s

16. 03. 2017 - 09:02

Nemate vi para a brodova ne fali . Druga stvar na toj liniji nije imao nikakav ili jako los putnicki servis. Gotovo nemoguce jer bilo dobiti kabinu za spavanje . Pricalo se da posada operise na automobilima u toku plovidbe i sl. pa nije cudo da je broj putnika opadao. Nije za zanemariti ni cijena od oko 300 ili vise € za vozilo i putnika . Za tu lovu se stize autocestom preko Splita u Njemacku bez cekanja nesigurnog broda koji plovi 8 sati do Barija . Za to vrijeme se stize uz obalu kolima do Trsta.
m.lines

16. 03. 2017 - 09:15

Jos jedna stvar koja odvraca putnika koji ne mora da koristi tu liniju je izuzetna drskost i koristoljubivost granicnog osoblja (policija carina ) u Baru . A da bi sve bilo potpuno vec ispred same zice kad napustis luku ceka policija da te jos jednom kontrolise pa tako sve uz magistralu po vise kontrola . Tacno znaju kad dolazi brod rasporede se na dva kilometra i cekaju zrtve . To je bila linija za one tamnopute svercere i poneku damu sumnjivog morala .
karl karstens

16. 03. 2017 - 09:30

Veli "nema zamjene za sveca" he he he . Pa naravno kad su takve krntije vec davno izrezane i iztopljene . Ali zato ima puno boljih ljepsih sigurnijih i komfornijih brodova za platezno sposobne kompanije i narode Bio sam u prilici da u Hamburgu boravim na jednom trajektu . Mislim sta da kazem mali grad skoro kao Bar sa samoposlugom bankom 2-3 salona sa zivom muzikom i ne znam sve cime .
ujko

16. 03. 2017 - 10:25

Prevoz na toj liniji je dozivio bum u ono vrijeme ked kosovski Albanci nijesu imali kuda nego brodom pa na Cakor -Kula - Pec . Ali to im je presjelo jer ih je nasa carina i policija pljackala na svakom koraku. Prica mi jedan moj Shoku rodom iz Gjakovic kako mu je carinik iz Bara trazio 9 (slovima devet ) hiljada carine . Kaze spasio se tako sto mu je rekao da mu je on ujko. Kako sam ja tebe ujko pitao ga ovaj. Lijepo veli mene je majka iz Malji te zi i ti si mi ujko. E tu je ujko omeksao i smanjo mu carinu uz vjervatno neki "poklon".
Novi komentar