Uskoro restauracija Sahat kule

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović razgovarao je juče sa potpredsjednikom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Alijem Maskanom o realizaciji projekta restauracije Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića.
Objavljeno: 16. 03. 2017 - 11:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izražavajući zadovoljstvo posjetom Maskana zbog realizacije ovog značajnog zajedničkog projekta, Stijepović je ocijenio da je to samo još jedan korak na putu uspješne saradnje te agencije i Glavnog grada.

Na osnovu ranije potpisanog protokola o saradnji Glavnog grada, Uprave za zaštitu kulturnih dobara i Turske agencije, Maskan je saopštio da je za realizaciju ovog posla povjerena renomiranoj italijanskoj firmi koja će najkasnije do kraja marta početi ugovorene radove.

On je kazao da će restauracija, čija je vrijednost procijenjena na 400.000 eura, trajati oko četiri mjeseca. Gradonačelnik Stijepović je istakao da će realizacijom ovog posla glavni grad Crne Gore dobiti mnogo na planu ukupne turističke i kulturne ponude, kao i da ovaj projekat postavlja temelje još uspješnijoj budućoj saradnji Turske agencije i Glavnog grada.

Pobjeda

Komentari: 1

aman zaman

16. 03. 2017 - 12:05

Da uklone onaj digitalni sat sa poledjine i osposobe stari inace nista nijesu uradili. Kakva je to sahat kula bez starog sahata ?
Novi komentar