Ministry u Beogradu i Zagrebu u junu

Jedan od najuticajnijih i najznačajnijih industrial metal bendova svih vremena, Ministry iz Čikaga, održaće koncert u nedjelju 4. juna u Beogradu, u Barutani na Kalemegdanu, a tri dana kasnije nastupiće u Zagrebu, saopštili su organizatori.
Objavljeno: 16. 03. 2017 - 12:02 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ministry u Beogradu i Zagrebu u junu

Ministry su osnovani u Čikagu 1981. godine i u svojoj ranoj fazi djelovali su kao novotalasni sint-pop bend. Već sa drugim izdanjem, ”Twitch“ iz 1986, a pogotovo albumom “The Land Of Rape And Honey“ mijenjaju stil i postaju pioniri industrial metal muzike. To je bio preokret prema zvuku po kojem su postali poznati u muzičkoj istoriji. 

U ranim devedesetim godinama prošlog vijeka bend je doživio globalni proboj i veliki komercijalni uspjeh albumom “Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs“ koji se smatra najznačajnijim izdanjem industrial muzike. Album je prodat u dva miliona primjeraka i bendu je osigurao poziciju na Lollapalooza turneji, te otvorio put za uspjeh izvođača poput Merlin Mensona i Rammsteina.

Tokom nekoliko decenija, kroz grupu je prošlo dosta muzičara, ali jedina konstanta je Al Jorgensen, jedna od legendarnih figura alternativne scene devedesetih. 

Komentari: 0

Novi komentar