Nuhodžić – Haglajtner: Postignut napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa v.d. šefa jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Tomasom Haglajtnerom.
Objavljeno: 16. 03. 2017 - 17:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povod je bio sedmi sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost između Crne Gore i Evropske komisije održan protekla dva dana u Podgorici.

Ministar Nuhodžić informisao je da je Vlada Crne Gore usvojila Šengenski akcioni plan i Strategiju za integrisano upravljanje migracijama i da će ozbiljno pristupiti sprovođenju aktivnosti koje su definisane ovim strateškim dokumentima.

- Zahvaljujući se na novom modelu finansijske pomoći, podsjetio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prva institucija u Crnoj Gori koja koristi mehanizam direktne sektorske budžetske podrške za oblast integrisanog upravljanja granicom. Haglajtner je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, konstatujući da su realizovane značajne aktivnosti na zakonodavnom i institicionalnom planu. Pohvalio je napredak u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i iskazao punu podršku Crnoj Gori na putu pristupanja Evropskoj uniji. Sagovornici su se saglasili da prioritetne aktivnosti u narednom periodu treba usmjeriti u pravcu postizanja još boljih rezultata u oblasti vladavine prava - zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Komentari: 0

Novi komentar