Treće predstavljanje djela crnogorskih likovnih pedagoga

Treći salon likovnih pedagoga Crne Gore biće sjutra svečano otvoren u Galeriji „Art“ u Podgorici, u 19 časova.
Objavljeno: 16. 03. 2017 - 20:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izložbu čini presjek stvaralaštva tridesetak autora iz Crne Gore - Bara, Budve, Kotora, Cetinja, Podgorice, Danilovgrada, Nikšića, Pljevalja, Plužina i Kolašina - likovnih umjetnika koji su ujedno prosvjetni radnici u crnogorskim osnovnim i srednjim školama.

- Posjetiocima će biti prezentovani radovi različitih autora, uglednih umjetnika, dobitnika prestižnih nagrada i priznanja, koji aktivno učestvuju u likovnom životu naše zemlje i ostvaruju uticaj na svoje đake. Njihovi radovi predstavljaju svojstveni umjetnički izraz koji na autentičan način i kroz različite medije crtež, sliku, skulpturu, kombinovane tehnike afirmišu likovnu umjetnost. Istrajnost da Crnu Goru prepoznajemo kao zemlju slikara i umjetnika, znamenitih vrsnih stvaraoca i pedagoga Petra Lubarde i Mila Milunovića jeste težnja našeg rada u ateljeu i učionici - ističe Ljiljana Kolundžić u ime organizatora.

Salon likovnih pedagoga održava se već treću godinu za redom uz podršku Sindikata prosvjete Crne Gore, Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnoga grada.

Komentari: 0

Novi komentar